Cercetătorii britanici au inventat un dispozitiv pentru scanarea corpului și identificarea măsurilor acestuia, în vederea utilizării unor valori precise pentru probarea vestimentației în cazul shopping-ului onllne.
Unele persoane încă au rețineri vizavi de achiziționarea de produse vestimentare de pe internet, pentru că nu pot proba produsele. Așa se explică de ce retail-ul online nu este încă la fel de popular precum site-urile care vând muzică, electronice sau cărți.
Potrivit ComScore, în SUA doar 14% din cheltuielile pentru cumpărături online au fost alocate hainelor și accesoriilor, în prima jumătate a acestui an.
Noul scaner corporal este dezvoltat la London College of Fashion, de cercetători de la University of Surrey și compania Bodymetrics.
Cei de la Bodymetrics au livrat deja scanere care au la bază senzori Kinect către Bloomingdale’s (subsidiară Macy’s) din SUA, Selfridges și New Look din Marea Britanie, dar și Karstad din Germania.
Scanare corporală
Unele firme, cum este Upcloud din Berlin, oferă scanere cu webcam clienților, pe care aceștia le pot folosi acasă. Însă dezvoltatorii britanici spun că sistemul respectiv nu calculează măsurători precise.
Potrivit declarațiilor lui Philip Delamore, de la London College of Fashion, între 30 și 60% din vestimentația cumpărată de pe internet este returnată. În plus, mulți clienți obișnuiesc să comande câte două sau trei măsuri ale aceluiași produs pentru a fi siguri că una dintre ele li se va potrivi.
Grație noului scaner, utilizatorul poate introduce valoarea înălțimii sale și poate face apoi o singură fotografie a întregului corp, cu o cameră web sau un smartphone, iar celelalte dimensiuni vor fi calculate automat, pentru realizarea unei imagini 3D complete.
Comparând totul cu măsurile precizate pe site-urile pentru shopping, va fi evitată și problema măsurilor variabile.
Noua tehnologie pentru scanare corporală este o versiune îmbunătățită a unui sistem mai vechi dezvoltat la University of Surrey, prin intermediul căruia erau create personaje pentru jocuri precum „Sims”.