Sauton îi viziteaza pe jucatorii din lotul national

Apropo.ro / 08.01.2004, 00:00
Sauton îi viziteaza pe jucatorii din lotul national
Antrenorul reprezentativei de rugby a României, Phillippe Sauton, îi viziteaza pe principalii componenți ai lotului național care evolueaza în Franța, informeaza site-ul rugby.ro. Sauton și-a început vizitele luni și intenționeaza sa ajunga la cluburile

Antrenorul reprezentativei de rugby a României, Phillippe Sauton, îi viziteaza pe principalii componenți ai lotului național care evolueaza în Franța, informeaza site-ul rugby.ro.

Sauton și-a început vizitele luni și intenționeaza sa ajunga la cluburile a 18 jucatori români din prima și a doua liga franceza. Printre acești jucatori se numara Dima, Balan, Tonița, Tincu, Manta, Corodeanu, Petrache, Socol, Maftei, Gontineac, Tofan, Cezar Popescu și Petrichei. Astfel, tehnicianul francez, care a preluat funcția de antrenor al reprezentativei României în luna decembrie, îi va cunoaște pentru prima data pe rugbiștii români din Franța.

„Acest tur mi se pare o idee excelenta, în primul rînd pentru ca îi va putea vedea la lucru pe cei pe care vrea sa-i selecționeze și în al doilea rînd deoarece va avea ocazia sa se prezinte personal și sa stabileasca deja o relație cu ei. Este mult mai bine decît sa fi venit în fața întregii echipe și sa fi zis: «de astazi, eu sînt noul vostru antrenor»”, a declarat secretarul general al Federației Române de Rugby (FRR), Adrian Dumitrescu. 

Dupa aceste vizite, Sauton va decide ce jucatori va convoca pentru stagiul de pregatire de la Hyeres, în Franța, care va debuta pe 25 ianuarie și va dura o saptamîna. Tehnicianul francez va trimite lista cu jucatorii pe care îi dorește la FRR, unde va fi completata cu lista rugbiștilor din campionatul intern, alcatuita de secundul Virgil Nastase și antrenorul federal Daniel Mitrea, în urma observațiilor facute de Sauton la stagiul de la sfîrșitul anului trecut. La pregatirea din Franța vor participa 30-35 de jucatori.

Mediafax