Șase ofițeri de conducere din MAI au cerut pensionarea

Apropo.ro / 09.02.2005, 17:25
Șase ofițeri de conducere din MAI au cerut pensionarea
Șase ofițeri de poliție cu funcții de conducere în Ministerul Administrației și Internelor (MAI), dintre care doi ale caror nume au fost implicate în cîteva scandaluri, vor parasi sistemul, la sfîrșitul lunii februarie, dupa ce au cerut sa iasa la


Șase ofițeri de poliție cu funcții de conducere în Ministerul Administrației și Internelor (MAI), dintre care doi ale caror nume au fost implicate în cîteva scandaluri, vor parasi sistemul, la sfîrșitul lunii februarie, dupa ce au cerut sa iasa la pensie.

Potrivit unui comunicat de presa al MAI, Vasile Blaga a aprobat, vineri, „încetarea  raporturilor de serviciu cu MAI, începînd cu 28 februarie 2005”, pentru chestorii principali Ioan Grecu și George Serițan și pentru chestorii Mircea Bucur, Constantin Codița, Nicolae Gheorghe Șuteu și Aurel Milescu.

Ioan Grecu este secretar general adjunct al MAI, Serițan ocupa funcția de prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Capitala, Mircea Bucur este șeful IPJ Brașov, Codița – șeful IPJ Dolj, Șuteu conduce Inspectoratul udețean de Poliție Sibiu iar Aurel Milescu este directorul Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

„Vasile Blaga a dispus masurile necesare pentru întocmirea documentelor vizînd încetarea raporturilor de serviciu a celor șase ofițeri și înaintarea acestora, în vederea emiterii decretelor, președintelui României, Traian Basescu”, se precizeaza în comunicat.

Funcțiile ramase vacante dupa plecarea celor șase vor fi ocupate printr-un concurs care se va desfașura potrivit noului program de evaluare a personalului. De altfel, pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere, MAI anunța ca a îmbunatațit criteriile de selecție, cei ce vor fi admiși urmînd sa fie supuși unui examen-concurs, „pentru a se exclude posibilitatea influențelor de orice natura din afara instituției sau interpretarile subiective”.

Procurorii Ministerului Public l-au audiat pe inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Dolj, chestorul Constantin Codița, în dosarul omului de afaceri doljean Genica Boerica. Acesta a fost chemat în calitate de martor pentru a da detalii în legatura cu modul în care, în perioada martie-septembrie 2001, prin intermediul lui Boerica, ar fi închiriat un apartament de la un salariat al Direcției Generale a Finanțelor Publice Dolj.

De asemenea, în timpul audierilor, anchetatorii au stabilit ca, în urma cercetarilor în cazul lui Boerica, polițiștii din Dolj au formulat trei propuneri de neîncepere a urmaririi penale și șase declinari de competența catre alte instituții.

Omul de afaceri craiovean Genica Boerica a fost arestat preventiv, în 4 octombrie 2004, de magistrații Tribunalului București, pentru complicitate la evaziune fiscala, la spalare de bani și fals în declarații.

 La rîndul sau, în iulie 2001, șeful IPJ Brașov, Mircea Bucur, își asuma public raspunderea pentru subordonații sai, dintr-o echipa de intervenție rapida, care au batut un cetațean italian pe care l-au confundat cu un urmarit periculos.

Șeful IPJ Brașov a mai spus ca, în cazul în care va primi mai mult decît o avertizare, va suporta „orice fel de consecința”, adaugînd ca va face tot posibilul ca pe viitor sa nu se mai produca astfel de greșeli în activitatea polițiștilor brașoveni.

Mediafax