Sarmalute in foi de vita
Ingrediente: foi de vița conservate în saramura, 500 g orez, 4 cepe, 150 ml ulei, marar, patrunjel, 200 g suc de roșii, zeama de la 2-3 lamai, foi de dafin, o lingura de Vegeta, sare, piper.
Preparare:
Frunzele de vița se spala în mai multe ape, se fierb cateva minute pentru a se fragezi, apoi se scurg de apa. Într-o cratița mare se pune ceapa tocata împreuna cu orezul, verdeața tocata fin, o lingurița de Vegeta, sare și piper, dupa gust, și o ceașca de apa.
Se lasa sa fiarba pana scade toata apa. În frunzele de vița pregatite se pune cate o lingurița de umplutura, se împacheteaza sub forma de sarmale și se așaza într-o cratița încapatoare.
Se toarna peste ele sucul de roșii, o lingurița de Vegeta, o cana de apa, zeama de lamaie și foile de dafin.
Se lasa sa fiarba, la foc mic, pana scade apa și iese la suprafața uleiul.
Daca orezul nu este suficient fiert, se mai adauga puțina apa și se lasa sa mai fiarba pana scade. Se servesc reci, garnisite cu felii de lamaie.