Sarmale în foi de vița
Ingrediente pentru 4 porții
25 foi de vița, 150 g orez, 400 g carne de berbec, 250 g ceapa, 150 g stafide, 1 pahar cu ulei, 2 cești cu supa, 1 lamaie, 1 galbenuș de ou, 1 lingura faina, sare, piper.
Preparare
Frunzele de vița se oparesc în apa clocotita, sarata, în care s-a stors o lamaie. Se lasa sa se scurga bine. Se fierbe orezul 5 minute în apa clocotita și sarata, apoi se lasa la scurs. Se taie carnea și se prajește în ulei cu o ceapa taiata marunt, se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, se adauga stafidele și orezul fiert. Se pune cate o lingura din acest amestec între doua foi de vița și se ruleaza. Se așaza într-o cratița unsa cu ulei, se toarna supa, în care s-a amestecat galbenușul, faina și zeama de lamaie, apoi se pun la cuptor, timp de 1 ora, la foc mic.