Sardine marinate

Apropo.ro / 13.12.2004, 17:08
Sardine marinate
Ingrediente pentru 4 portii 1 kg de sardine, 300 ml ulei, 1 ceapa, 3 caței de usturoi, 1 pahar de oțet de vin alb, 1 lingurița boia de ardei, 6 foi de dafin, faina, sare. Preparare Se curața sardinele de solzi, se îndeparteaza intestinele și capetele, se spala, se


Ingrediente pentru 4 portii
1 kg de sardine, 300 ml ulei, 1 ceapa, 3 caței de usturoi, 1 pahar de oțet de vin alb, 1 lingurița boia de ardei, 6 foi de dafin, faina, sare.

Preparare
Se curața sardinele de solzi, se îndeparteaza intestinele și capetele, se spala, se zvanta bine de apa și se usuca cu un prosop. Se condimenteaza cu sare, se trec prin faina, apoi se rumenesc în ulei încins. Se scot din ulei și se așaza într-un castron, punand între ele foile de dafin.

Separat, se curața ceapa și usturoiul, se taie rondele și se rumenesc ușor în ulei încins. Se ia tigaia de pe foc, se adauga boia de ardei și o lingura de oțet. Se amesteca, apoi se scoate ceapa cu o lingura de supa și se pastreaza deoparte. Sosul ramas se toarna peste peștele din castron și se pune la macerat în frigider, timp de o ora. Se servește rece, garnisit cu rondelele de ceapa.