Pe toată durata acestei activități încheiate pe 30 martie, 128 de tineri absolvenți de studii superioare au beneficiat atât de informații utile la nivel general precum sectoarele în care au cele mai mari șanse de angajare, cât și de sfaturi practice personalizate pentru fiecare în parte, menite să îi ajute la îmbunatățirea CV-ului și a scrisorii de intenție.
În cadrul seminariilor de informare, absolvenților li s-au prezentat cele cinci sectoare care oferă cele mai multe locuri de muncă pentru ei, așa cum au rezultat din analiza realizată în cadrul proiectului: vânzări, asigurări, IT/software, inginerie/tehnologie, medical/farmacii.
Pornind de la identificarea problemelor precum lipsa se proactivitate in cautarea unui loc de munca sau limitarea la site-urile de joburi pentru a găsi posturile vacante, în cadrul activității de consiliere, specialiștii au oferit sfaturi pentru fiecare dintre pașii procesului de angajare, de la cum găsești oportunitățile, la cum să te prezinți la interviu.
Subiectele care au trezit cel mai mare interes din partea absolvenților consiliați au fost forma și conținutul CV-ului și a scrisorii de intenție și sfaturile pe tema comportamentului non-verbal pe care trebuie să-l abordeze în cadrul interviului de angajare pentru a-și crește șansele de reușită.
Activitatea de informare și consiliere și-a dovedit utilitatea, fiind considerată benefică de participanți. Astfel, un absolvent de management a afirmat: „Am inteles cum trebuie să te prezinți la un interviu și cum trebuie completat un CV.”, iar o absolventă de informatica a rezumat sfaturile referitoare la interviu: „Am văzut cum trebuie să abordezi un angajator, ce e bine să spui când ești întrebat despre diverse lucruri, ce nu e bine. De asemenea, comportamentul non-verbal pe care eu îl consideram că nu este relevant la angajare, observ că totuși contează.”
Proiectul „Șanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenți de studii superioare – STASS” (ID 75862) este derulat de Fundația pentru Educație și Dezvoltare MediaPro, alături de companiile partenere MEDIAFAX și MEDIA SAT și este finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.