Salata de orez cu portocale

15 01. 2004, 13:42
Ingrediente pentru 4 porții 250 g orez cu bobul lung, 2 morcovi, 1 salata verde, 1 portocala, 1 lamaie, 4 linguri ulei, ghimbir, patrunjel verde, sare, piper. Preparare Se curața și se taie morcovii în felii subțiri și se fierb la vapori de apa sau se calesc în

Ingrediente pentru 4 porții
250 g orez cu bobul lung, 2 morcovi, 1 salata verde, 1 portocala, 1 lamaie, 4 linguri ulei, ghimbir, patrunjel verde, sare, piper.

Preparare
Se curața și se taie morcovii în felii subțiri și se fierb la vapori de apa sau se calesc în puțin unt. Frunzele de salata se spala sub jet de apa rece și se scurg bine. Se storc de zeama portocala și lamaia, iar coaja portocalei se taie fin.

Se amesteca bine, într-un bol, zeama de citrice cu uleiul, coaja de portocala tocata, ghimbir, sare și piper, dupa gust. Separat, se fierbe orezul în apa cu sare, se scurge și se amesteca cu feliile de morcov. Se așaza într-o salatiera frunzele de salata, peste ele se adauga orezul cu morcov. Se stropesc cu sosul de portocale preparat. Se servește imediat.

Acasa in Bucatarie