Salata de naut
Ingrediente:
200 g naut, 200 g sfecla roșie, doua cepe, 100 g branza, zeama de la o lamaie, doua linguri de ulei de masline, patrunjel verde (opțional), sare.
Preparare
Se pune nautul la înmuiat cu cateva ore înainte de a fi preparat, apoi se fierbe în apa cu puțina sare, la foc mic, pana cand bobul se înmoaie foarte bine.
Se scurge de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se pune într-un castron mare.
Separat, se fierbe sau se coace în cuptor sfecla roșie pana cand se înmoaie.
Se lasa la racit, se curața de coaja și se da prin razatoarea mare sau se taie cubulețe foarte mici.
Se amesteca sfecla cu boabele de naut, se adauga ceapa taiata rondele, branza data pe razatoare și se asezoneaza cu un sos preparat din amestecarea uleiului cu zeama de lamaie și sare, dupa gust. Se servește cu patrunjel verde tocat.
Dupa preferința, sfecla poate fi înlocuita cu roșii.