Salata de cartofi cu pește afumat

01 03. 2004, 16:56
Ingrediente pentru 4 persoane 1 kg de cartofi, 4 bucați macrou afumat, 1 ceapa, 2 castraveți murați în oțet, 1 mar roșu, 2 linguri de vin alb, 50 ml oțet de mere. Pentru sos 1 lingurița de hrean ras, 100 ml de smantana, 2 linguri de oțet de mere, 2

Ingrediente pentru 4 persoane
1 kg de cartofi, 4 bucați macrou afumat, 1 ceapa, 2 castraveți murați în oțet, 1 mar roșu, 2 linguri de vin alb, 50 ml oțet de mere.

Pentru sos
1 lingurița de hrean ras, 100 ml de smantana, 2 linguri de oțet de mere, 2 linguri de ulei, sare, piper.

Preparare:
Se fierb cartofii în coaja, se curața cat sunt calzi și se taie în rondele de 4-5 mm. Se stropesc cu vin alb amestecat cu oțet de mere și se lasa la marinat 30 de minute. Se amesteca, apoi, cu macroul sfaramat cu furculița. Se adauga ceapa taiata julienne, castraveții taiați rondele și marul taiat felii subțiri. Separat, se pregatește sosul amestecand smantana cu oțetul de mere și uleiul. Se condimenteaza cu sare și piper și se adauga o lingurița de hrean ras. Salata se asezoneaza cu sosul obținut.