„Vedem potențialul efectelor negative la un consum foarte ridicat de acizi grași de Omega 3. Deoarece ne lipsesc biomarkerii valabili pentru expunerea și cunoaștere acelora care ar putea fi în pericol în cazul în care consumă cantități excesive de pește, nu putem stabili o limită superioară în acest moment”, a declarat Normal Hord, profesor asociat în OSU’s College of Public Health și Human Sciences și co-autor al lucrării.
Acizii grași Omega 3 au proprietăți anti-inflamatorii, care este unul dintre motivele pentru care pot fi benefici pentru sănătatea inimii și problemele inflamatorii. Cu toate acestea, cercetătorii au declarat că anumite cantități mari de acizi grași Omega 3 pot modifica sistemul imunitar, uneori în moduri care ar putea duce la un răspuns imun disfuncțional și la o infecție virală sau bacteriană.
„Răspunsul imun disfuncțional la consumul excesiv de acizi grași Omega 3 poate afecta capacitatea organismului de a lupta împotriva agenților patogeni microbieni, cum ar fi bacteriile”, a spus cercetătorul.
În general, cercetătorii au subliniat că acele cantități de ulei de pește utilizate în cele mai multe studii sunt, de obicei, peste ceea ce ar putea consume cinema din alimente sau din dozajul obișnuit de supliment alimentar.
Cu toate acestea, o cantitate mare de produse, cum ar fi ouă, pâine, unt, uleiuri și suc de portocale sunt „fortificate” cu Omega 3. Hord a spus că aceste alimente fortificate, împreună cu suplimente de ulei de pește cresc potențialul consumării acestor acizi grași la nivel ridicat.