S-a stabilit componenta lotului national de hochei

Apropo.ro / 12.03.2002, 09:38
S-a stabilit componenta lotului national de hochei
Antrenorul principal al echipei naționale de hochei pe gheața a României, Marius Gliga, a anunțat, luni, lotul largit de jucatori care vor începe pregatirile pentru Campionatele Mondiale, Divizia I, ce se vor desfașura, în perioada 14-21 aprilie, în Ungaria. Jucatorii

Antrenorul principal al echipei naționale de hochei pe gheața a României, Marius Gliga, a anunțat, luni, lotul largit de jucatori care vor începe pregatirile pentru Campionatele Mondiale, Divizia I, ce se vor desfașura, în perioada 14-21 aprilie, în Ungaria.

Jucatorii selecționați de Gliga sînt: portari – Radu Viorel, Catrinoi (Steaua București) și Molnar (Progym Gheorgheni); fundași – Herlea (Elveția), Vargyaș (Ungaria), Corduban, Dimache, Stoiculescu (Steaua București), Kosa, Nagy Istvan (SC Miercurea Ciuc), Goga și Gall (Progym Gheorgheni); înaintași – Timaru, Cazacu, Nicolescu, Geru, Tanase, Laszlo Basilidesz (Steaua București), Elekeș, Adorjan, Hozo, Moldovan (SC Miercurea Ciuc), Gyorgy, Tibor Basilidesz (Progym Gheorgheni) și Borșoș (Ungaria). Daniel Herlea, care activeaza ca antrenor-jucator în campionatul Elveției, a fost desemnat în funcția de antrenor secund al echipei naționale.

Lotul național va pleca, miercuri, pentru cinci zile într-un stagiu de refacere la Poiana Brașov, dupa care se va pregati pe gheața, la București. Pe data de 5 aprilie este programata plecarea spre Slovacia, unde va urma un alt stagiu de pregatire, chiar înainte de Campionatele Mondiale.

Echipa României face parte din Grupa B a Campionatului Mondial, Divizia I, avînd ca adversare reprezentativele Danemarcei, Norvegiei, Marii Britanii, Ungariei și Chinei. Echipa clasata pe primul loc în grupa va promova în Grupa Mondiala, în timp ce selecționata clasata pe ultimul loc va retrograda într-o serie inferioara. Reprezentativa României are ca obiectiv la aceasta ediție a Campionatelor Mondiale menținerea în Divizia I.

Sursa: www.mediafax.ro