„După cinci luni fără câteva zile, al doilea pod Mihai Bravu – Văcărești este gata și, de astăzi, a fost deschis circulației. Se mai lucrează sub pasaj pentru supralărgirea carosabilului și la bretelele de acces, lucrări care nu vor perturba însă traficul rutier” a declarat Primarul Capitalei, care a explicat că prin acest pasaj se închide inelul de circulație din partea de Sud-Est a orașului.
Primul pod, pe sensul de circulație Calea Văcărești – Mihai Bravu, cu o lungime de 675,40 m, a fost în folosință la începutul lunii iunie 2014.
Sorin Oprescu a mai explicat că „odată cu finalizarea acestui proiect de infrastructură, timpul de așteptare în trafic se va reduce semnificativ”.
Peste 600.000 de bucureșteni, din patru mari cartiere, Berceni-Oltenitei, Baltă albă, Pantelimon și Colentina vor avea astfel o legătură mult mai rapidă cu zona de Nord a orașului (Aeroport Otopeni, Valea Prahovei), dar și alternative fata de inelul interior reprezentat de Mihai Bravu, Ștefan cel Mare, fapt care creează implicit și descongestionarea în zona centrală.
Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii este compus din două poduri supraterane paralele, pe direcția Inelului Principal de Circulație (Șoseaua Mihai Bravu – Calea Văcărești), de câte 2 benzi de circulație pentru fiecare sens.
Cele două pasaje rutiere supratraversează Splaiul Unirii/raul Dâmbovița, precum și intersecția Prelungirea Șoselei Mihai Bravu cu Calea Vacarestilor.
Concret, Pasajul Mihai Bravu rezolva subtraversarea a două puncte esențiale – Splaiul Unirii și Dâmbovița pe de-o parte, iar pe de cealaltă parte, intersecția Mihai Bravu cu Calea Văcărești, realizând continuitatea traficului, în corelare cu viitorul pasaj subteran de la Piața Sudului.
Inelul principal de circulație din care face parte și acest pasaj include: Pasajul Basarab – Bd. Nicolae Titulescu – Pasajul Victoriei- Bd. Iancu de Hunedoara – Sos. Ștefan cel Mare – Sos. Mihai Bravu – Calea Văcărești – Sos. Olteniței – Sos.Viilor – Bd. Tudor Vladimirescu – Sos. Panduri – Bd. Geniului – Sos. Grozăvești – Pasaj Basarab.