Ruxandra Dragomir-Ilie capitan nejucator al Romaniei

Apropo.ro / 17.04.2002, 09:52
Ruxandra Dragomir-Ilie capitan nejucator al Romaniei
Fosta jucatoare de tenis Ruxandra Dragomir-Ilie a fost numita în funcția de capitan nejucator al echipei României de Cupa Federației, preluînd acest post de la fosta sa antrenoare Florența Mihai. Echipa României de Cupa Federației va participa, în perioada 24-27 aprilie,

Fosta jucatoare de tenis Ruxandra Dragomir-Ilie a fost numita în funcția de capitan nejucator al echipei României de Cupa Federației, preluînd acest post de la fosta sa antrenoare Florența Mihai.

Echipa României de Cupa Federației va participa, în perioada 24-27 aprilie, în Antalya, la turneul din cadrul grupei I a Zonei Euro/Africane pentru obținerea calificarii în barajul pentru promovarea în Grupa Mondiala a competiției. Reprezentativa României este formata din urmatoarele jucatoare: Raluca Ciochina, Magda Mihalache, Liana Balaci și Alexandra Orașanu.

Ruxandra Dragomir-Ilie a declarat, marți, agenției MEDIAFAX ca nu va face deplasarea în Turcia, deoarece este însarcinata în luna a șasea. „În locul meu va merge Florența Mihai. Avînd în vedere faptul ca nu avem o echipa deosebita, obiectivul nostru este menținerea în Grupa I valorica. Dupa ce o sa nasc, intenționez sa ma implic foarte serios în alcatuirea unei echipe competitive de Cupa Federației”, a spus Ruxandra Dragomir.

Florența Mihai, în prezent antrenor federal în cadrul Federației Române de Tenis, a declarat ca este bucuroasa ca postul de capitan nejucator al echipei de Cupa Federației i-a revenit fostei sale eleve. „Mi se pare normal ca aceasta funcție sa-i revina Ruxandrei. Este, pîna la urma, o chestiune de fair-play. Ruxandra Dragomir este tînara, știe ce tenis se joaca în momentul actual pe plan mondial și, de aceea, cred ca este o alegere foarte buna”, a spus Florența Mihai.

La turneul din Antalya vor concura 16 echipe: Belarus, Israel, Slovenia, Bosnia-Herțegovina, Luxemburg, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Olanda, Estonia, Polonia, Iugoslavia, Georgia, Portugalia, Grecia și România. Acestea vor fi împarțite în patru grupe, a cîte patru formații, urmînd sa joace dupa sistemul fiecare cu fiecare. Ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa se vor întîlni în cadrul unor partide eliminatorii, cele patru echipe învingatoare urmînd sa joace, în luna iulie, împotriva a patru formații ce au fost învinse în primul tur al Grupei Mondiale. În urma acelor partide se vor stabili echipele care vor promova/retrograda din Grupa Mondiala.

Ruxandra Dragomir, în vîrsta de 29 de ani, are în palmares patru victorii în turneele din circuitul WTA la simplu și alte cinci titluri la dublu. Cea mai buna performanța în turneele de Grand Slam a fost sfertul de finala jucat la Roland Garros, în 1997, an în care a ocupat și cea mai buna poziție în ierarhia WTA, locul 15. A jucat pentru echipa României de Cupa Federației începînd din 1991 și a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Atlanta și de la Sydney. A cîștigat din tenis aproximativ 1,8 milioane de dolari.

Sursa: www.mediafax.ro