În acest sens, Amalia Anghel, medic specialist dermatovenerologie, Doctor în ştiinţe medicale (SkinMed Clinic) propune o nouă schemă a valorilor ce setează ritualurile de îngrijire. De la interior la exterior, de la conţinut la forma şi nu invers.
Aspectul pielii este una din componentele cele mai importante pentru frumuseţea naturală. Îngrijirea corectă a pielii ne permite să ne păstrăm frumuseţea, naturaleţea şi sănătatea pielii. Din pacate e un subiect care starneşte foarte multe discuţii, controverse şi poate să fie dificil să alegem din multitudinea de informaţii care ne sunt oferite. De aceea este recomandat pentru a face nişte alegeri corecte să discutăm măcar o dată cu un dermatolog despre ce înseamnă îngrijirea corectă zilnică a pielii.
Sunt cateva etape de bază obligatorii pentru îngrijirea pielii:
Curăţarea care are două etape
– demachierea machiajului: sau a impurităţilor de peste zi, pentru care se folosesc produse tip apă micelară (fără parfum sau substanţe agresive care să usuce pielea)
– spălarea- curăţarea prin spălare cu un produs fin, neagresiv şi este obligatoriu a se desfăşura de două ori pe zi (dimineaţa şi seara) pentru că, doar spalarea îndepărtează eficient de pe piele sebuumul, urmele de machiaj, praful şi poluanţii atmosferici.
Aplicarea de topice (creme)
-Seara: se folosesc dermatoscosmetice de tip ser/cremă care conţin principii active, ce variază în funcţie de necesităţile tenului: rejuvenare (reîntinerire), depigmentare, rozacee, acnee. Este cel mai bun moment al zilei pentru a le folosi pentru că răman mai mult timp pe piele, sunt activate de repaus iar pielea nu este expusă la ultraviolete.
-Dimineaţa: folosim produse de îngrijire adaptate nevoilor tenului, creme reparatoare, hidratante şi obligatoriu fotoprotecţie SPF 50, opţional machiaj. Există şi dermatocosmetice care combină aceste 3 acţiuni- produse care hidratează şi au factor de protecţie solară, sau care hidratează şi machiază (creme BB sau CC).
Îngrijirea pielii corectă nu trebuie să fie complicată sau costisitoare, trebuie doar să fie adaptată corect tipului de piele, varstei şi problemelor dermatologice ale pielii respective.
Şi, să nu uităm, cel mai bun fard este grija pentru noi înşine!