Rutier polonez arestat pentru trafic cu produse dopante

Apropo.ro / 14.01.2004, 10:35
Rutier polonez arestat pentru trafic cu produse dopante
Rutierul polonez Marek Rutkiewicz a fost arestat, luni, de poliția franceza, fiind banuit ca este implicat, alaturi de membri ai echipei Cofidis, într-o rețea de traficanți de produse dopante, a anunțat cotidianul "L'Equipe". Poliția a confirmat informațiile

Rutierul polonez Marek Rutkiewicz a fost arestat, luni, de poliția franceza, fiind banuit ca este implicat, alaturi de membri ai echipei Cofidis, într-o rețea de traficanți de produse dopante, a anunțat cotidianul „L’Equipe”. Poliția a confirmat informațiile publicate de „L’Equipe” și a anunțat ca Marek Rutkiewicz, în vîrsta de 22 de ani, care se afla sub contract cu echipa franceza RAGT Semences, a fost reținut pe aeroportul Paris-Roissy, în momentul sosirii de la Varșovia. Fost component al formației franceze Cofidis, Rutkiewicz este reținut la sediul poliției judiciare din Paris, în același caz fiind arestate și doua femei.

Șeful rețelei de traficanți este considerat a fi un alt polonez, Bogdan Madejak, membru al staff-ului tehnic la echipa Cofidis, care s-a refugiat în Spania. Cele doua femei reținute alaturi de Rutkiewicz sînt cele doua fiice ale lui Madejak. Potrivit anchetei, cele doua se ocupau de intermediere în cadrul rețelei de traficanți.

Surse din cadrul poliției au precizat ca „produse suspecte” au fost descoperite asupra rutierului polonez, precum și la domiciliul sau din Hyeres, din sudul Franței.

„Conversațiile telefonice ale lui Madejak au lasat sa se înțeleaga ca exista o vasta rețea de trafic cu produse dopante, ale carei ramuri principale se afla în Europa de Est”, a scris „L’Equipe”.

Polițiștii l-au reținut, de asemenea, pe unul dintre medicii echipei Cofidis, Jean-Jacques Menuet, care a fost eliberat în cursul zilei de luni.

Potrivit unor surse din cadrul poliției, ancheta efectuata de brigada de stupefiante în acest caz se desfașoara de mai multe saptamîni, în mai multe regiuni din Franța. În urma perchezițiilor efectuate au fost confiscate „cantitați importante” de produse dopante și au fost audiați mai mulți responsabili și rutieri ai echipei Cofidis.

Președintele Federației Poloneze de Ciclism, Wojciech Walkiewicz, a declarat, marți, ca este întristat de faptul ca rutierul Marek Rutkiewicz a fost arestat de poliția franceza.

„Sîntem întristați de acest caz. Pîna în prezent, nu au existat indicii privind un comportament nepotrivit al lui Rutkiewicz, considerat un sportiv valoros în vederea participarii Poloniei la Jocurile Olimpice de la Atena”, a spus Walkiewicz.

Oficialii echipei RAGT Semences au anunțat, marți, ca în situația în care rutierul polonez va fi gasit vinovat, contractul sau va fi reziliat. 

Mediafax