Rulouri de cartofi cu spanac

Apropo.ro / 05.10.2006, 18:46
Rulouri de cartofi  cu spanac
Ingrediente pentru 4 porții 450 g cartofi, 120 g spanac, 20 g unt, 20 g faina, 1/2 pahar de lapte, 2 linguri branza, 1 lingura parmezan ras, nucșoara, sare. Preparare Se spala bine cartofii și se fierb cu tot cu coaja, în apa cu sare, aproximativ 20 de minute. Se scurg de

Ingrediente pentru 4 porții
450 g cartofi, 120 g spanac, 20 g unt, 20 g faina, 1/2 pahar de lapte, 2 linguri branza, 1 lingura parmezan ras, nucșoara, sare.

Preparare
Se spala bine cartofii și se fierb cu tot cu coaja, în apa cu sare, aproximativ 20 de minute. Se scurg de apa și, dupa ce se racoresc, se curața de coaja și se sfarama cu presa de piure. Se amesteca cu sare, dupa gust, branza zdrobita și nucșoara. Separat, se fierbe spanacul, se scurge bine de apa și se calește cateva minute cu puțin unt. Se întinde piureul de cartofi într-un strat de 1 cm grosime, se adauga deasupra spanacul calit, apoi se ruleaza sub forma de rulada. Se taie rulada în porții, se trec prin faina și se rumenesc în restul de unt bine încins. Se servesc cu parmezan ras, presarat deasupra, și cu salata verde.

Acasa Magazin