Ruleta ruseasca la COR

Apropo.ro / 15.03.2002, 09:04
Ruleta ruseasca la COR
Candidatii care nu vor obtine azi votul majoritar al electorilor nu vor mai face parte din noua conducere a forului nostru olimpic Cei 109 membri ai Comitetului Olimpic Român îsi vor alege azi, la complexul de la Izvorani, noua conducere pentru urmatorii patru ani. Cele 30 de zile de campanie

Candidatii care nu vor obtine azi votul majoritar al electorilor nu vor mai face parte din noua conducere a forului nostru olimpic

Cei 109 membri ai Comitetului Olimpic Român îsi vor alege azi, la complexul de la Izvorani, noua conducere pentru urmatorii patru ani. Cele 30 de zile de campanie electorala s-au scurs în liniste pentru candidatii la functiile de presedinte, vicepresedinte si membru al Comitetului Executiv.

Nici macar Iolanda Balas si Ion Tiriac, cei doi pretendenti la sefia COR, nu si-au prezentat public programul de strategie pentru urmatorul ciclu olimpic. Amîndoi s-au limitat la cîte o actiune cu iz electoral prin care fiecare a dorit sa arate la ce se pricepe mai bine.

Presedinta Federatiei Române de Atletism si vicepresedinte COR a inaugurat la sfîrsitul saptamînii trecute o noua investitie: Centrul National de Pregatire si Refacere „Felicia Iovanescu” de la Olanesti. În schimb, actualul presedinte al COR a semnat ieri contractul de parteneriat dintre Fundatia Olimpica Româna si Rompetrom pentru sustinerea activitatii de pregatire si participare a echipei noastre la Olimpiada de la Atena, din 2004.

În rest, cei doi candidati au preferat sa-si faca lobby printre votanti în spatele cortinei. Surse din interiorul forului olimpic sustin ca grupul de sprijin al lui Ion Tiriac a umblat chiar pe la delegatii cu drept de vot cu promisiuni de finantare în schimbul optiunii lor în defavoarea unor persoane ca Ana Pascu (presedinte FR Scrima) si Ivan Patzaichin (antrenor kaiac-canoe), doi dintre cei patru candidati la functiile de vicepresedinte COR.

A urmat sedinta Comitetului Executiv de miercuri, care a aprobat bugetele alocate federatiilor olimpice, canotajul si handbalul fiind preferate în locul atletismului, scrimei, gimnasticii si kaiac-canoei, chiar daca performantele celor din urma la JO de la Sydney sînt mai bune.

În ciuda acestor manevre de culise, evenimentul de azi e asteptat cu calm de toti candidatii. „Am ajuns sa ma obisnuiesc cu alegerile, asa ca nu am nici un fel de emotii. Va fi bine pentru sportul românesc indiferent cine va fi ales”, a spus Ana Pascu.

„Vom avea ce declara dupa alegeri”, a afirmat Ivan Patzaichin, el fiind sustinut de fosta canotoare Elisabeta Lipa, unul dintre adversari. În schimb, antrenorul Dimitrie Popescu considera ca se afla la început de drum si ca „zilele nu au intrat în sac”. Conform noului Statut, candidatul care va pierde alegerile va ramîne doar cu calitatea de membru al COR.

Sursa: www.prosport.ro