Rulada de porc cu varza

18 10. 2006, 13:43
Ingrediente pentru 4 porții 1 mar, 2 cepe, 6 fructe de ienupar, 50 g bacon, 200 g varza acra tocata, 2 linguri pa­trun­jel tocat, 4 fileuri de porc, 4 lingurițe bulion, 2 linguri ulei, 2 foi dafin, 125 ml cidru, 375 ml supa, 100 ml smantana, amidon, sare, piper. Preparare Se rade

Ingrediente pentru 4 porții
1 mar, 2 cepe, 6 fructe de ienupar, 50 g bacon, 200 g varza acra tocata, 2 linguri pa­trun­jel tocat, 4 fileuri de porc, 4 lingurițe bulion, 2 linguri ulei, 2 foi dafin, 125 ml cidru, 375 ml supa, 100 ml smantana, amidon, sare, piper.

Preparare
Se rade marul. Se curața și se toaca ceapa. Se piseaza fructele de ienupar. Baconul se taie cubulețe, care se prajesc în tigaie. Se adauga ceapa și ienuparul. Se amesteca împreuna cu varza tocata și patrunjelul. Se bate carnea de porc, se condimenteaza, dupa gust, cu sare și piper și se unge cu bulion. Se acopera cu amestecul de varza, se ruleaza și se fixeaza cu scobitori. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prajesc ruladele. Se adauga foile de dafin, se sting cu cidru și se toarna apoi supa. Se lasa sa se înabușe timp de 1 ora. Se adauga smantana și se mai fierbe 2-3 clocote. Se adauga amidonul diluat în puțina supa și se fierbe pana cand se îngroașa sosul. Se potrivește gustul cu sare și piper. Ruladele se servesc cu garnitura de cartofi sau de varza calita.

Acasa Magazin