Rulada de porc cu spanac
1 bucata ceafa de porc, 4 linguri muștar, 1 ceapa, 300 g spanac, 3 caței de usturoi, 3 roșii, 2 linguri parmezan, 100 g branza de oaie, 1 pahar vin alb, 2 linguri smantana, ulei, sare, piper.
Preparare
Se taie ceapa și usturoiul marunt și se calesc în ulei. Se adauga spanacul fiert și bine scurs, apoi roșiile taiate cuburi și parmezanul. Se condimenteaza cu sare și piper. Umplutura astfel obținuta se întinde pe ceafa de porc, care a fost taiata pe lungime. Deasupra se pune branza de oaie sfaramata.
Se ruleaza carnea, se leaga cu sfoara, se unge cu muștar și se prajește pe ambele parți în ulei. Se așaza apoi într-o tava termorezistenta, se adauga vin și smantana și se da la cuptor. Spre final, cand carnea este aproape patrunsa, se toarna puțina apa și se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute.