Rulada cu gem, nuca și cacao

05 02. 2002, 18:15
Ingrediente: Pentru blat: 6 oua, 6 linguri zahar, coaja rasa și zeama de la o lamâie, 5 linguri faina; Pentru umplutura: 300 g gem acrișor, doua linguri cacao, 150 g nuca macinata. Preparare Se bat albușurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, puțin câte


Ingrediente: Pentru blat: 6 oua, 6 linguri zahar, coaja rasa și zeama de la o lamâie, 5 linguri faina; Pentru umplutura: 300 g gem acrișor, doua linguri cacao, 150 g nuca macinata.

Preparare

Se bat albușurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, puțin câte puțin, batând în continuare. Se adauga galbenușurile, unul câte unul, coaja rasa de lamâie și zeama de lamâie.

La sfârșit se încorporeaza ușor faina. Compoziția se toarna într-o tava unsa cu unt și tapetata cu faina și se coace, la foc potrivit, aproximativ 20-25 de minute.

Se scoate din cuptor, se rastoarna fierbinte pe un prosop și se ruleaza imediat. Separat, se amesteca gemul cu cacao și nuca macinata. Se desface ușor rulada, se unge toata suprafața cu gemul preparat și apoi se ruleaza la loc.

Se servește taiata felii, simpla sau cu frișca, dupa dorința.

Sursa: