Rugaciunea Marianei Tarca a fost ascultata

Apropo.ro / 27.02.2002, 09:42
Rugaciunea Marianei Tarca a fost ascultata
Cînd au auzit ca sortii le-au harazit adversarul dorit, handbalistele de la Oltchim au mers la mînastirea Cozia pentru a-i multumi lui Dumnezeu Cele trei echipe românesti angrenate în competitiile continentale, Oltchim Rm. Vîlcea, Remin Deva si Rapid CFR Bucuresti si-au cunoscut ieri

Cînd au auzit ca sortii le-au harazit adversarul dorit, handbalistele de la Oltchim au mers la mînastirea Cozia pentru a-i multumi lui Dumnezeu

Cele trei echipe românesti angrenate în competitiile continentale, Oltchim Rm. Vîlcea, Remin Deva si Rapid CFR Bucuresti si-au cunoscut ieri adversarele din „sferturi”, dupa tragerea la sorti desfasurata la sediul Federatiei Europene de Handbal din Viena.

Au promovat în prima liga croata acum doi ani

În Cupa Cupelor, sortii au fost blînzi cu vicecampioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, care va avea de înfruntat echipa croata ZRK Koka Varazdin. Antrenoarea formatiei oltene, Mariana Tîrca, a vrut sa pice tocmai cu formatia ex-iugoslava, iar dorinta i-a fost împlinita.

„Eu am spus ca merg pe mîna lui Dumnezeu si Cel de sus nu mi-a înselat asteptarile! Ne-a scos în cale echipa pe care am vrut-o”, a declarat Mariana. Handbalistele vîlcence, aflate ieri în drum spre Deva, unde astazi vor juca partida de campionat cu Remin, au oprit la mînastirea Cozia pentru a aprinde cîte o lumînare si pentru a multumi Domnului ca le-a ascultat rugaciunile.

Koka Varazdin participa în acest sezon pentru prima data în cupele europene, eliminînd în „saisprezecimi” pe TSV St. Gallen din Elvetia si în „optimi” pe TMO SC Ankara din Turcia. În turul precedent, împotriva echipei de pe malul Bosforului, croatele au trecut prin mari emotii, chiar daca au sustinut ambele meciuri pe teren propriu.

În partida tur, Koka a învins cu 22-21, dar a pierdut în întîlnirea retur, disputata la doar doua zile diferenta, cu 23-24. Croatele s-au calificat doar pentru ca s-a considerat ca meciul al doilea, în care au înscris mai multe goluri, s-a jucat în deplasare.

„Cînd eu am evoluat în Croatia, la Podravka Koprivnica, Koka Varazdin era în liga a doua. Abia de doi ani a promovat, iar în sezonul trecut a terminat campionatul pe locul secund”, a spus Mariana. Adversara Oltchimului este o echipa foarte puternica din punct de vedere financiar, fiind sponsorizata de compania Coca Cola. Vîlcencele vor juca prima partida în deplasare pe 16 sau 17 martie, returul fiind programat pe teren propriu pe 23 martie.

Le-a eliminat Silcotub Zalau

Echipa poloneza Start Elblag, adversara din „sferturi” a devencelor de la Remin, a mai evoluat o data împotriva unei echipe românesti. În editia 1995-1996, în „optimile” City Cup, polonezele au jucat împotriva echipei antrenate de Gheorghe Tadici, Silcotub Zalau. În meciul tur, disputat în Polonia, Elblag a cîstigat cu 25-16, dar în mansa secunda ardelencele s-au impus la o diferenta mai mare, 23-13, cucerind în final trofeul.

În actuala editie a Challenge Cup, Start a eliminat echipa ucraineana Karpati Uzgorod printr-o dubla victorie, iar în „optimi” a trecut de Marignacais, chiar daca a jucat ambele meciuri în Franta. Handbalul polonez este în crestere în ultima perioada, fapt dovedit de campioana acestei tari, Montex Lublin, care a eliminat în Liga Campionilor pe detinatoarea trofeului, Krim Ljubljana”, a declarat Cornel Badulescu, antrenorul hunedorencelor.

Start ocupa în actuala editie doar locul 6 în campionatul Poloniei, avînd jumatate din punctele primei clasate, campioana Montex Lublin. Primul joc este programat la Deva, pe 16 martie, returul, o saptamîna mai tîrziu, la Elblag.

A doua forta în Germania

Despre Rapid Bucuresti, a doua reprezentanta a României în Challenge Cup, se poate spune ca nu a avut noroc la tragerea la sorti. Dupa ce au eliminat în „optimi” echipa franceza Cercle Nîmes, detinatoarea trofeului, bucurestencele vor avea de înfruntat în „sferturi” formatia germana DJK Trier, a doua forta la ora actuala, în Bundesliga, dupa HC Leipzig. Trier are în echipa doua componente ale „nationalei” Belarusului, Elena Verechtchako si Svetlana Minevskaia, dar si pe Svetlana Mozgovaia care evolueaza pentru reprezentativa Rusiei.

„Cred ca am nimerit cea mai puternica formatie din celelalte sapte”, a declarat antrenorul Rapidului, Vasile Margulescu. „Valoric sînt net peste noi, dar o sa ne jucam sansa pîna la capat”, a adaugat tehnicianul bucurestean. Prima mansa se va disputa pe 16 martie în Giulesti, returul urmînd sa se dispute peste o saptamîna la Trier.

Programul complet al tragerii la sorti

Cupa Cupelor

Nordstrand (Nor) – Zaglebie Lublin (Pol)

ASPTT Metz (Fra) – Lada Toljatti (Rus)

Koka Varazdin (Cro) – Oltchim

Bayer Leverkusen (Ger) – Elda Prestigio (Spa)

Challenge Cup

Remin Deva – Start Elblag (Pol)

Rapid – DJK Trier (Ger)

Veliko Tîrnovo (Bul) – Gil Lagos Eanes (Por

Adijf Majkop (Rus) – Buxtehude (Ger)

Sursa: www.prosport.ro