Prima „aventură” în bucătărie: „Se întâmpla acum 6 ani, când
m-am mutat cu Laurenţiu. Nu ştiam să gătesc decât ouă ochiuri şi
cartofi prăjiţi. M-am trezit într-o zi şi mi-am pus în gând să fac
ciorbă de pui, am sunat-o pe mama şi mi-a dat lista cu
ingredientele necesare. După ce le-am cumpărat, am ajuns acasă, am
sunat-o din nou şi m-am apucat de gătit cu mama la telefon. Nu am
închis până nu a fost gata ciorbiţa. Îmi place să pregătesc peşte
la grătar cu legume sau bruschete cu salată”. Cât despre
afrodisiace culinare… „Şi usturoiul e afrodisiac şi îl folosesc
la gătit. Oricum, cred că mai mult contează atmosfera, nu
ingredientele”.
Cocoş în vin
Ingrediente: 1 cocoş de peste 1,5 kg, 200 g de slănină, 250
g vin roşu, o lingură de făină, 2 linguri pastă de roşii, 4 cepe,
zarzavat de supă, 200 g ciuperci, 40 de crutoane de pâine, unt,
sare şi piper.
Mod de preparare: Într-o cratiţă mai mare, pe foc potrivit,
se pune slănina tăiată în cuburi mici. Deasupra, se aşează cocoşul
bine curăţat şi spălat, tăiat în bucăţi nu foarte mari, şi ceapa
tocată peştişori. Când slănina s-a topit şi pasărea este puţin
rumenită, se întoarce friptura pentru a se pătrunde de căldură pe
toate părţile. Când este bine făcută, se scoate pe un platou şi în
grăsimea din vas se pune o lingură de făină pentru a se auri 3-4
minute. Se stinge cu vin, se adaugă pasta de roşii şi zarzavatul
curăţat, tăiat rondele. Se presară sare şi piper după gust. Se pune
apoi friptura în acest sos, se stropeşte abundent, se acoperă vasul
şi se mai lasă la cuptor cu foc mic încă 10-20 minute. Preparatul
se serveşte însoţit de crutoane de pâine rumenite în unt.