Roxana Iliescu “Prefer vacanţele unde gătesc singură”
– Ce îţi place să găteşti?
In general nu-mi place să gătesc prăjeli şi nici lucruri complicate unde trebuie urmată reţeta precum Biblia. Imi place să improvizez, să gătesc cu ce am prin bucătărie.
Tot ceea ce îmi place să şi mănânc. Poate sună ciudat, dar salatele. Numai că salatele mele sunt opere de artă, mereu altfel, mereu sănătoase, mereu conţinând toate ingredientele unei mese întregi, sută la sută sănătoase.
– Cât timp petreci în bucătărie ?
Dacă ar fi după mine, fără număr! De aceea prefer vacanţele unde gătesc singură. Pentru mine e relaxare pură. Şi sinceră să fiu, sunt mult prea pretenţioasă la mâncare, atât pentru mine cât şi pentru fete ca să pot intra în orice restaurant. Dar ca să răspund la întrebare, cât de mult pot! Mai ales acum, când vine primăvara, îmi cresc toate plantele aromatice din grădina improvizată pe balcon şi orice reţetă devine un curs de aromoterapie…
– De unde ai învăţat să găteşti?
Mi-a plăcut mereu să-mi spionez bunica, mama sau pe oricine gătea prin jur. Dar ABC-ul adevărat l-am învăţat în Italia, la cursurile unei profesoare de artă culinară din Arezzo. In şase luni de zile, perspectiva mea asupra hranei s-a revoluţionat.
– Ai învăţat o reţetă şi în vacanţele tale petrecute peste hotare?
In afară de Italia? Da, de peste tot mă întorc cu noi „achiziţii”. In Ungaria am învăţat multe, atunci când am fost invitată să filmez pentru Paprika TV. Cred că am gătit ficat de gâscă şi pe post de îngheţată!
Reţetă:
Andreea Tufan