Ingrediente pentru 4 portii:
14 roșii, 1 piept de pui, 8 ciuperci, 200 g costița afumata, 150 g cașcaval, 1 ceapa, 1 pahar vin alb, 1 legatura patrunjel, ulei, sare, piper.
Preparare:
Se taie pieptul de pui cubulețe și se calește în ulei împreuna cu ceapa și ciupercile tocate marunt. Se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, și se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga cașcavalul ras.
Cu acest amestec se umplu 8 roșii, dupa ce au fost golite de miez. Se așaza roșiile umplute într-un vas și printre ele se pune costița taiata marunt și prajita puțin. Se acopera cu restul de roșii date pe razatoare, miezul de la roșii și vinul alb. Se lasa la foc mic aproximativ 20 de minute. Se servește cu patrunjel verde tocat fin.