Românii, mari romantici: când şi de ce scriu scrisori de dragoste
Un sondaj realizat de Sentimente.ro cu ocazia Zilei Scrisorilor de Dragoste, sărbătorită anual pe 26 septembrie, arată că românii, deşi singuri, sunt nişte romantici. În cazul femeilor, 85% din cele care au scris scrisori de dragoste au şi primit la rândul lor astfel de răvaşe. Acestea le consideră importante nu doar la începutul relaţiei, cum cred cei mai mulţi bărbaţi, ci şi când povestea de dragoste s-a mai aşezat. Astfel peste 55% din respondente consideră că scrisorile de dragoste menţin flacăra aprinsă, prin urmare şi-ar dori să primească mesaje de amor mai des.
De asemenea, 80% din respondenţi, indiferent de sex, consideră scrisorile de dragoste un gest romantic, care se potriveşte oricui, indiferent de vârstă. Doar 3,4% le consideră ridicole, iar 15% recunosc că ar prefera mai degrabă să le primească, dar nu să şi răspundă cu acelaşi gest partenerului. Bărbaţii cred în proporţie mai mare că o scrisoare de dragoste ajută la începutul relaţiei (52%), drept pentru care aleg ca mesajul să conţină o nu doar exprimarea sentimentelor, ci şi luarea unui angajament. Totodată, 10% aleg să descrie momente din intimitate, în timp ce femeile sunt mai pudice şi doar 1% ar scrie despre un asemenea subiect.
Cel mai mult apreciază valoarea unei scrisori de dragoste persoanele peste 50 de ani, în timp ce cei mai mulţi romantici vin domenii precum administraţie, marketing, vânzări, secretariat, învăţământ/educaţie sau domenii artistice.Sondajul a fost realizat online în perioada 17-23 septembrie, pe un eşantion de 1.003 persoane, membri ai site-ului de dating. Vârsta respondenţilor a fost cuprinsă între 18 şi 79 de ani, cu o medie de 45 de ani, 65% bărbaţi şi 35% femei.