România – locul doi în clasamentul pe medalii

Apropo.ro / 17.05.2004, 09:08
România - locul doi în clasamentul pe medalii
România s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul final pe medalii la Campionatele Europene de judo de la București, dupa ce Alina Dumitru și Ioana Dinea Aluaș au devenit campioane mondiale la categoriile 48 kg, respectiv 52 kg. Pe primul loc în clasamentul pe medalii s-a

România s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul final pe medalii la Campionatele Europene de judo de la București, dupa ce Alina Dumitru și Ioana Dinea Aluaș au devenit campioane mondiale la categoriile 48 kg, respectiv 52 kg.

Pe primul loc în clasamentul pe medalii s-a aflat Spania, cu trei medalii de aur, una de argint și una de bronz, iar pe locul al treilea s-a aflat Turcia, cu doua medalii de aur.

Președintele Uniunii Europene de Judo (UEJ), Marius Vizer, a declarat ca acorda nota noua organizatorilor CE. „Rezultatele obținute de România la CE au meritat efortul depus pentru organizarea competiției la București. Cu tot spiritul patriotic care zvîcnește în mine, acord nota noua organizatorilor”, a precizat Vizer.

Secretarul general al FR Judo, Constantin Savu, a anunțat ca federația îl va premia cu cîte 5.000 de dolari pe fiecare sportiv calificat la JO. „Am stabilit ca vom acorda cîte 5.000 de dolari tuturor sportivilor calificați la JO. La aceste premii se adauga cele acordate de ANS campioanelor europene, precum și alte premii de la diferiți sponsori. Speram la o nota de opt pentru organizare din partea domnului Vizer, dar daca a fost noua, sîntem cu atît mai multumiți”, a spus Savu, care a adaugat ca Vizer va oferi cîte un autoturism Mercedes fiecarui sportiv care va obține o medalie de aur la judo la JO.

Vizer a adaugat ca va suplimenta cu cîte 5.000 de dolari premiile acordate de FR Judo celor doua medaliate cu aur la CE.

Rezultatele din ultima zi de concurs la CE de judo de la București:

Categoria 78 kg feminin: 1. Jenny Karl (Germania), 2. Lucia Morico (Italia), 3. Anastasia Matrosova (Ucraina), 3. Esther San Miguel (Spania).

Categoria +78 kg feminin: 1. Maryna Prokofyeva (Ucraina), 2. Karian Bryant (Marea Britanie), 3. Katrin Beinroth (Germania), 3. Tsvetana Bozhilova (Bulgaria).

Categoria 90 kg masculin: 1. Francesco Lepre (Italia), 2. Mark Huizinga (Olanda), 3. Valentin Grekov (Ucraina), 3. Khasanbi Taov (Rusia).

Categoria 100 kg masculin: 1. Ariel Zeevi (Israel), 2. Antal Kovacs (Ungaria), 3. Ghislain Lemaire (Franta), 3. Michele Monti (Italia).

Categoria +100 kg masculin: 1. Selim Tataroglu (Turcia), 2. Indrek Pertelson (Estonia), 3. Tamerlan Tmenov (Rusia), 3. Dennis Van der Geest (Olanda).

România a obținut la CE doua medalii de aur, prin Alina Dumitru (48 kg) și Ioana Dinea Aluaș (52 kg) și un loc cinci, prin Claudiu Baștea (73 kg). Cei trei sportivi vor reprezenta Româniala JO-2004, alaturi de Gabriel Munteanu (+100 kg).

Mediafax