România are în prezent 93 de sportivi calificati

Apropo.ro / 20.05.2004, 10:21
România are în prezent 93 de sportivi calificati
Comitetul Olimpic Român (COR) a anunțat participarea unui numar de 93 de sportivi români la Jocurile Olimpice de la Atena, lista completa a delegației României urmînd sa fie definitivata în iulie, dupa încheierea tuturor concursurilor de calificare. COR estimeaza ca delegația

Comitetul Olimpic Român (COR) a anunțat participarea unui numar de 93 de sportivi români la Jocurile Olimpice de la Atena, lista completa a delegației României urmînd sa fie definitivata în iulie, dupa încheierea tuturor concursurilor de calificare.

COR estimeaza ca delegația României va conține un numar aproximativ de 110 – 120 de participanți la JO, așteptîndu-se, în continuare, calificari la kaiac-canoe, canotaj, atletism, înot, tenis, tir și la alte sporturi. 

În ceea ce privește deplasarea delegației României la Atena, s-a realizat un Protocol cu TAROM, care va fi transportatorul oficial.

Prezent la Sedința de Guvern de miercuri, președintele Agenției Naționale pentru Sport, Octavian Morariu, a adus la cunoștința faptul ca Executivul a adoptat „Legea privind prevenirea și combaterea dopajului în sport”, precum și  „Hotarîrea pentru prevenirea și sancționarea actelor de violența și ieșirilor necontrolate ale spectatorilor cu ocazia manifestarilor sportive”.

În același comunicat este menționat și faptul ca pe 6 august, la ora 18.00, la Palatul Parlamentului – Sala Unirea, va avea loc primirea delegației olimpice a României de catre președintele Ion Iliescu. De asemenea, gimnaștii, gimnastele și judoka vor fi rasplatiți pentru performanțele lor cu înalte distincții de stat. 

În cadrul acțiunilor realizate de Comitetul Olimpic Român un loc important îl ocupa Crosul Național „Ziua Olimpica”, programat în ziua de 26 iunie, la Constanța. De asemenea, crosuri se vor mai desfașura și în alte 23 de județe, cele mai multe în Arad, Argeș, Bacau, Maramureș, Neamț și Prahova, toate însumînd un numar de 42 de întreceri.

Mediafax