Romania a incheiat cu aur

Apropo.ro / 09.04.2002, 09:06
Romania a incheiat cu aur
Mihaela Steff, dubla campioana europeana la Zagreb, se va întoarce în România la jumatatea lunii mai, dupa ce va merge la Openul Italiei. "A fost un meci foarte dificil, ca orice finala", spune Steff, care ieri se afla pe drum între Zagreb, locul de desfasurare a Europenelor, si orasul german

Mihaela Steff, dubla campioana europeana la Zagreb, se va întoarce în România la jumatatea lunii mai, dupa ce va merge la Openul Italiei.

„A fost un meci foarte dificil, ca orice finala”, spune Steff, care ieri se afla pe drum între Zagreb, locul de desfasurare a Europenelor, si orasul german Driburg, unde sportiva joaca la echipa sa de club. Ea a disputat duminica seara ultimul act al competitiei de dublu feminin, alaturi de croata Tamara Boros (24 de ani). Ele si-au adjudecat cu 4-3 (11-8, 8-11, 11-3, 13-11, 6-11, 5-11, 11-7) titlul continental în fata bieloruselor Victoria Pavlovici si Tatiana Kostromina.

„Adversarele au fost foarte tari. Conduceam cu 3-1 si au avut puterea sa ne destabilizeze, ajungînd la 3-3. Pîna la urma am reusit sa le dovedim, asta datorita si publicului, care a fost mereu alaturi de noi”, povesteste jucatoarea, care luni cucerea si aurul pe echipe, alaturi de Adriana Nastase si Ana Gogorita. În finala de duminica, Mihaela a jucat cu durere la mîna. „Nu stiu deocamdata ce am. Imediat ce o sa ajung în Germania o sa ma duc la doctor. Sper sa nu fie ceva grav, poate e doar o întindere musculara”.

Din competitia de simplu Mihaela s-a vazut aruncata înca din sferturile de finala, unde a întîlnit-o pe unguroaica Csilla Batorfi. Si aici meciul a fost unul dramatic, Batorfi reusind sa se impuna cu 4-3. La dublu mixt, acolo unde Steff a facut pereche cu Adrian Crisan, cei doi români s-au oprit în „optimi”, fiind eliminati din întrecere de cuplul francez Chila/Legay. Steff a început însa competitia din Croatia cu o medalie de aur si a terminat-o la fel. Pentru cele doua performante obtinute la Zagreb, jucatoarea va primi din partea MTS un premiu total de 127 de milioane de lei.

„Am primit o gramada de telefoane de felicitare de la prieteni, de la familie. Dar mai ales am primit mesaje pe mobil, astea sînt acum la moda. Toata lumea s-a bucurat”, declara sportiva. Mihaela va reveni în România în luna mai.

„Ma voi antrena, dar ma voi si relaxa. Dar pîna atunci mai am doua etape din campionatul Germaniei si, în perioada 2-5 mai, voi participa la Openul Italiei. În august voi mai lua parte la Cupa Mondiala. În toamna mai sînt cîteva concursuri internationale, dar, oricum, sezonul nu este atît de aglomerat. La anul, în schimb, am si Europene, si Mondiale”, explica bistriteanca.

Tamara Boros e prietena ei

Despre croata alaturi de care a cucerit titlul la dublu, Mihaela Steff spune ca o cunoaste de mult timp. „Am obtinut cu ea medalia de bronz la Europenele din 1998, la Eindhoven. La Jocurile Olimpice de la Sydney nu am mai putut juca împreuna pentru ca reprezentam tari diferite. Sîntem bune prietene dar, din pacate, nu prea ne întîlnim decît pe la competitii, deoarece Tamara evolueaza la un club din Ungaria. Totusi tinem legatura, vorbim des la telefon”, spune Mihaela Steff.

Prima dragoste, fotbalul

Mihaela Steff a început tenisul de masa la vîrsta de 9 ani. Si-ar fi dorit sa faca fotbal, dar pe vremea aceea nu existau echipe pentru fete. În copilarie, întotdeauna a gasit timp sa joace un fotbal de picior, pe strada, cu baietii. Pe lînga ping-pong, pe care îl numeste pasiunea vietii ei, mai practica si handbal, tenis de cîmp si înot.

Mihaela este cel mai vîrstnic copil al familiei Steff, care mai are sase fii si fiice. Cînd avea 11 ani, a avut de ales între parul ei lung si performanta ca jucatoare de tenis de masa. Dupa cîteva lacrimi, pletele, care o încurcau în actiune, s-au transformat într-o tunsoare baieteasca. Îi admira din tot sufletul pe Gheorghe Hagi, cu care are o poza în marime naturala, si pe tenismanul american Andre Agassi.

Sursa: www.prosport.ro