Risc crescut de astm pentru copiii care mananca fast-food

Apropo.ro / 04.06.2010, 07:00
Risc crescut de astm pentru copiii care mananca fast-food
Copiii care consuma mancare fast-food, de cel putin trei ori pe saptamana, sunt predispusi la a face astm.

Parintii care isi hranesc copiii cu produse
fast-food
sustin ca nu se pot imbolnavi de astm din aceasta
cauza. Ei spun ca cei mici consuma si produse sanatoase precum
fructele, legumele si lactatele.

Un studiu recent, realizat pe un esantion de 50.000 de copii din
20 de tari, care aveau o dieta
mediteraneana
, releva faptul ca micutii nu prezentau riscul de
a face astm.

Parintii acestor copii spun ca odraslele lor nu s-au confruntat
cu probleme de sanatate de acest gen.

fructe

Fructele si legumele sunt alimente
sanatoase pentru cei mici

Acei copii care au o dieta bogata in fructe, legume, peste nu
au
probleme de sanatate
, spre deosebire de cei care consuma
preponderent diferite tipuri de carnuri sub forma de hamburger,
burger, etc.

Consumul de trei sau mai multi burgeri pe saptamana creste
riscul de astm, in special in cazul tarilor cu un nivel de trai
peste medie.

Accesul usor catre alimentatia fast-food a generat
dublarea bolnavilor de astm
in Marea Britanie, in ultimii
20 de ani.

„Fructele si legumele contin antioxdidanti si alti factori
biologici activi care , prin consum, ar putea combate efectul
astmului”, spune dr. Gabriel Nagel de la Universitatea Ulm din
Germania.