Rezultatele sportivilor români in a doua zi a JO

Apropo.ro / 16.08.2004, 10:19
Rezultatele sportivilor români in a doua zi a JO
Reprezentativa feminina de gimnastica a României s-a calificat, duminica, de pe primul loc în finala concursului pe echipe de la JO, acumulînd 152,436 puncte și devansînd Statele Unite și China, informeaza cotidianul "AS". În concursul individual compus, România va fi

Reprezentativa feminina de gimnastica a României s-a calificat, duminica, de pe primul loc în finala concursului pe echipe de la JO, acumulînd 152,436 puncte și devansînd Statele Unite și China, informeaza cotidianul „AS”.

În concursul individual compus, România va fi reprezentata de Daniela Sofronie și Oana Ban. La paralele va concura Daniela Sofronie, iar la bîrna Catalina Ponor și Alexandra Eremia. În concursul de sarituri, România va avea o singura reprezentanta, pe Monica Roșu, în timp ce la sol vor concura Catalina Ponor și Oana Ban.

Înotatoarea Camelia Potec a ratat obținerea unei medalii la JO în proba de 400 m liber, terminînd finala pe locul patru, cu timpul de 4:06.34, nou record național.

Înotatorul Razvan Florea a ratat calificarea în finala probei de 100 m spate, clasîndu-se pe locul șapte în a doua semifinala, cu timpul de 55 secunde, 27 sutimi. Florea a realizat al zecelea timp în semifinale, doar primii opt înotatori calificîndu-se în finala.

Halterofila Marioara Munteanu s-a clasat pe locul cinci în finala categoriei 53 kg de la JO, cu un total de 190 kg ridicate la cele doua stiluri, smuls și aruncat. Munteanu a ridicat 95 kg la smuls din prima încercare și 105 kg la aruncat, din a doua încercare, reușind același total ca și concurenta de pe locul patru, indianca Sanamacha Chanu, care cîntarește însa numai 51,91 kg, fața de 52,55 kg, cît este greutatea sportivei române.

Halterofilul Adrian Jigau a ocupat locul șase în finala categoriei 56 kg de la JO, cu un total de 275 kg. Jigau a ridicat la stilul smuls 120 kg din a doua încercare, iar la stilul aruncat a ridicat 150 kg din prima încercare și 155 kg din cea de-a treia.

Pugilistul Ionuț Gheorghe s-a calificat în șaisprezecimile categoriei 64 kg a concursului de box de la JO, dupa ce l-a învins, duminica seara, la puncte, scor 26-11, pe sportivul pakistanez Faizal Karim. Gheorghe va boxa în șaisprezecimi cu turcul Mustafa Karagollu.

Jucatoarea de tenis de masa Adriana Zamfir s-a calificat în turul trei al turneului olimpic dupa ce a învins-o, cu scorul de 4-1 (8-11, 11-5, 11-8, 11-5, 11-4) pe sportiva iordaniana Zeina Shaban. In schimb, Otilia Badescu a fost eliminata în turul doi al probei de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena. Badescu a fost învinsa cu scorul de 4-2 (11-6, 11-9, 4-11, 11-3, 8-11, 11-6), de israelianca Marina Kravchenko.

Perechea Andrei Pavel / Victor Hanescu a fost eliminata din competiția de tenis de la JO, dupa ce a fost învinsa de perechea germana Nicolas Kiefer / Rainer Schuttler, scor 5-7, 6-7 (3-7). Nici Victor Hanescu nu a reusit, la simplu, sa treaca de primul tur al turneului olimpic, el fiind invins de tenismanul australian Wayne Arthurs, scor 4-6, 6-7 (4-7).

Echipajul feminin de dublu vîsle categoria ușoara, format din Constanța Burcica și Angela Alupei, s-a calificat în semifinale la JO, dupa ce a ocupat primul loc în prima serie, cu timpul de 6:50.64.



Echipajul feminin de 8+1, în componența Rodica Florea, Viorica Susanu, Aurica Barascu, Ioana Papuc, Liliana Gafencu, Elisabeta Lipa, Georgeta Andrunache, Doina Ignat și Elena Georgescu, s-a clasat pe locul al doilea în prima serie, dupa SUA, ratînd calificarea directa în finala, urmînd sa intre în recalificari.

La scrima, spadasina Ana Maria Brînza a fost eliminata în optimi, de sportiva chineza Zhang Li. Brînza a pierdut în fața chinezoaicei cu scorul de 13-15. În șaisprezecimi, spadasina româna a învins-o, cu scorul de 15-13, pe Adrienn Hormay, din Ungaria.

Judoka Ioana Aluaș a pierdut în ultimul meci al recalificarilor la categoria 52 kg, în fața sportivei algeriene Salima Souakri, ratînd șansa de a lupta pentru medalia de bronz. Aluaș a cîștigat primul meci în concursul olimpic în fața sportivei din Noua Zeelanda, Rochelle Stormont, dar a fost învinsa de franțuzoaica Annabelle Euranie, intrînd în recalificari, unde a învins-o pe portugheza Telma Monteiro.

Mediafax