Retete de Thanksgiving Day. Azi: curcan la talpa

De: Tanase Dragos - Marian / 25.11.2011, 15:35
Retete de Thanksgiving Day. Azi: curcan la talpa
De cand cu criza, maririle de salarii au fost inghetate, iar bonusurile desfiintate, dar, pentru a ne motiva, conducerea a hotarat sa fim totusi remunerati in natura, cand se iveste vreo ocazie, cand ramanem pe stoc cu marfa nevanduta sau cand mai facem niste compensari cu alte intreprinderi, sa ne scoatem macar mancarea. (Silviu Brizu/Chicago)

Zilele trecute am primit de la o ferma din Iowa o remorca de curcani inghetati, ca schimb pentru un vagon de sticla de lampa pe care noi l-am livrat unui hipermarket, care la randul sau a vandut pe datorie un container de geamantane si genti de voiaj eco unui afacerist din California care a dat pe caiet patru tone de furaje concentrate crescatorului de pasari.

Toata lumea e multumita, productia merge si daca treburile continua tot asa si reusim sa punem pe picioare o piata din asta en-troc, cred ca o sa renuntam in curand la bani si trecem pe barter suta la suta.

[…] De fapt, voiam sa va scriu o reteta de preparare a curcanului, dar am divagat, astfel ca va spun pe scurt: se ia un curcan, se plimba cu masina vreo doua zile, se frige si se mananca. Happy Thanksgiving!

Citeste intreaga povestire, in „Jurnalul unui roman in state, in criza si in buda”, pe Kamikazeonine.ro