Printre cele mai cunoscute moduri de preparare a castanelor este coacerea sau prăjirea lor. Pentru acest lucru este nevoie să le ții circa 15 minute în apă călduță pentru a se hidrata și curăța mai ușor după preparare. Apoi trebuie să le crestezi ușor. Dacă le coci la cuptor ai nevoie și de un recipient cu apă pentru ca ele să nu se usuce. Le mai poți face și într-un cuptor cu aburi la fel de bine.
După prepararea lor se acoperă câteva minute cu un șervet curat și umed. Atenție, dacă uitați să le crestați vă vor exploda în cuptor.
Dacă fierbeți castanele, atunci le lăsați întregi. Se pun la fiert în oala cu apă, iar când au dat în colocot se dă focul mic și se mai lasă câteva minute.
Iată ce mai poți face cu castanele:
1. Bombă de castane
Un desert delicios care este gata în nici jumătate de oră. Iată rețeta
2, Ruladă cu cremă de castane
Cine ar refuza un asemenea desert ce care castana ingredientul principal. Rețeta aici
3. Supă cremă de castane
Castanele sunt bune nu numai coapte sau la deserturi, ci și în prepararea felurilor principale. Vezi rețeta
4. Orez cu castane coapte
O combinație delicioasă la care se mai adaugă puțin chimion și scorțișoară. O acumulare de arome. Iată rețeta
5. Clătite cu castane
Dacă nu ai încercat desertul acesta până acum, atunci nu rata ocazia. Poți lua castane de la hipermarket și le poți prepara după rețeta de aici