Reţetă vegetariană: Plăcinta de dovleac a Aliciei Silverstone
Alicia Silverstone, actriţă şi fotomodel de origine americană, devenită celebră după apariţia în videoclipul celor de la Aerosmith şi rolurile din Clueless (1995) şi Batman & Robin (1997), este cunoscută, de asemenea, ca fiind o activistă vegană, apărătoare a drepturilor animalelor şi ecologistă, şi mama unui băieţel, Bear Blu, pe care a ales să îl crească tot cu dietă vegană.
Pe blogul său – „The Kind Life” (https://thekindlife.com/) – am găsit o mulţime de reţete vegane, iar cea de plăcintă cu dovleac şi tofu de mai jos ni s-a părut incredibil de uşor de făcut, mai ales pentru cei vegani sau care ţin post.
Placintă de dovleac cu tofu
6 porţii
Ingrediente
1 cutie piure de dovleac
½ cană sirop de arţar
½ linguriţă sare
1 linguriţă scorţişoară măcinată
½ linguriţă de ghimbir măcinat
¼ linguriţă cuişoare măcinate
1 linguriţă allspice măcinată, opţional
½ linguriţă nucşoară măcinată, opţional
2-3 linguri amidon de porumb pentru a consolida umplutura de plăcintă
1 pachet de tofu moale
1 coajă de plăcintă vegană necoaptă
Paşi:
Preîncălziţi cuptorul până la 220°C.
Amestecaţi dovleacul şi zahărul.
Se adaugă sare, condimente, amidon şi tofu, se amestecă bine. Turnaţi amestecul în coaja de plăcintă şi coaceţi timp de 15 minute. Coborâţi focul la 175°C şi coaceţi încă 60 de minute.
Se răceşte şi se serveşte.
NOTĂ: Nu folosiţi tofu cu conţinut scăzut de grăsimi.
Poftă bună!
Sursa foto: Hepta – Bestimage / PETA via Bestimage