Pentru tartă ai nevoie de următoarele ingrediente
Umplutura
– 3 linguri de unt nesărat
– jumătate de ceașcă zahăr brun
– 3-4 mere
Blat biscuit
– 1 ceașcă făină
– trei sferturi ceașcă zahăr tos
– 1 linguriță praf de copt
– jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu
– un praf de sare
– jumătate linguriță scorțișoară
– 5 linguri unt nesărat, tăiat cubulețe
– jumătate de ceașcă lapte bătut
Opțional – frișcă sau budincă de vanilie, etc
Mod de preparare
Pentru umplutură: topește untul la foc moderat, adaugă zahărul brun, amestecă puțin și ia cratița de pe foc. Pune acest mix în forma de tartă de 25 cm, apoi aranjează merele tăiate felii.
Acum trebuie să faci blatul de biscuiți amestecând făina cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoară. Adaugă apoi untul și amestecă bine. peste se adaugă laptele bătut, amestecând compoziția.
Adaugă mixul în forma de tartă, apoi bagă la cuptor până se rumenește, circa 25 – 30 minute. Răcește tarta înainte de a servi.