Rețetă lasagna cu roșii și ricotta
Rețetă lasagna cu legume de sezon
Ingrediente
8 rosii coapte, taiate in doua
1 catel de usturoi
10 frunze de busuioc + 1/4 cana frunze tocate
2 cani de branza ricotta
1 lingura si jumatate de ulei extravirgin
1 ceapa mare, tocata
2 dovlecei mari taiati subtire
jumatate de pachet de foi de lasagna care nu necesita fierbere
jumatate de gulie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul in timp ce pui in blender rosiile, usturoiul, 10 frunze de busuioc, sare si piper si amesteci pana cand devin un sos.
Intr-o tigaie incinge uleiul de masline si caleste ceapa pentru 3 minute. Intr-un bol amesteca ricotta, putin ulei de masline, ceapa calita, sare si piper.
Incepe sa asezi foile de lasagna. Primul strat trebuie sa fie de sos de rosii, apoi de foi peste care intinzi sos de rosii. Adauga un strat de amestec cu ricotta, apoi jumatate din cantitatea de dovlecei, gulie si busuioc. Mai fa un strat exact ca acesta si incheie cu un strat de foi de lasagna, sos si restul de ricotta.
Coace lasagna pentru 30 de minute, acoperita, apoi da folia de aluminiu jos si mai lasa la cuptor inca 15 minute. Las-o sa se raceasca 10 minute, apoi serveste-o cu busuioc pe deasupra.
Citește mai multe detalii pe dietetik.ro