Reţeta de pască specială a Iulianei Tudor
Ingrediente:
750 grame branza dulce (putem adauga, optional, si un pic de mascarpone, pentru onctuozitate), 250 grame stafide, 5 oua, 10 linguri zahar, 200 ml smantana, 2 linguri gris, 250 grame praf de budinca de vanilie, 70-100 grame unt topit si racit, 2 pliculete zahar vanilat, coaja de lamaie data de razatoare, 1 pliculet praf de copt.
Mod de preparare:
Albusurile de separa de galbenusuri si se bat spuma.
Branza, zaharul, galbenusurile, grisul, praful de budinca si aromele se amesteca la blender. Se dizolva praful de copt in putina zeama de lamaie si se adauga. La final, se pun stafidele si albusurile batute spuma. Se amesteca cu grija compozitia, care trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase. Daca e prea moale, se incorporeaza putina faina.
Se lasa la cuptor pana prinde o crusta aurie. (Mai multe retete pe www.iulianatudor.ro).
Cat priveste planurile de Paste, iata ce a declarat vedeta: „Dintotdeauna merg pentru slujba de Inviere la biserica unde am fost botezata si unde l-am cunoscut pe sotul meu, un alt motiv de bucurie pentru familia noastra. Aniversam anul acesta 21 de ani de cand ne-am intalnit in noaptea de Inviere.”