Restaurantele pe roti ale romanilor

07 12. 2009, 13:04

Desi au preturi rezonabile la mancare si bautura,
vagoanele-restaurant sunt ocolite inexplicabil de calatori.

Un ceai costa 1 leu, o ciocolata calda costa 3 lei, o friptura
8,8 lei si un piureu 2,5 lei pentru cei care pasesc in
vagonul-restaurant al trenului.

Numarul
calatorilor cu trenul a mai scazut, cei mai multi preferand masina
personala sau avionul
. Insa, cei care inca folosesc transportul
pe calea ferata, mai trec pe la vagonul-restaurant pentru o licoare
bahica sau o mancare calda.

Vagoanele-restaurant nu mai au foarte
multi clienti

Bogdan Nastasescu, directorul general al companiei de stat,
Gevaro S.A., care are in custodie vagoanele-restaurant, ne spune ca
in vremuri de mult apuse aceste restaurante miscatoare erau pline
de calatori si cu greu se gasea vreun loc liber. Azi, acestia s-au
imputinat, iar cei care viziteaza vagonul-restaurant o fac fie ca
vor sa bea ceva, cu preponderenta cei din Moldova, fie ca vor sa
manance bine, precum cei din Ardeal.

„Inainte, in cele 60 de vagoane-restaurant, la fiecare 24 de ore
se consuma o tona de carne. Azi, daca vindem 50 de
kilograme de carne pe zi, la o flota formata din 20 de
vagoane
„, explica Gheorghe Ivan (51 ani), lucrator
gestionar, din anul 1982, al acestei companii.

Citeste mai multe detalii despre cele 20 de restaurante in miscare ale
Romaniei, pe Gandul