Reghecampf a fost reținut de poliție și apoi eliberat
Poliția l-a reținut pe Reghecampf pentru a evita ca fotbalistul român sa se sustraga cercetarilor, dar, potrivit unui comunicat remis publicației citate de gruparea Alemannia Aachen, jucatorul a fost repus în libertate.
Apartamentul din Cottbus al jucatorului a fost percheziționat, miercuri, în cadrul anchetei deschise de poliție în acest caz. În cadrul acestei operațiuni au fost percheziționate casele a 19 persoane suspectate de implicare în manipularea rezultatelor. Purtatorul de cuvînt al Parchetului din Berlin, Michael Grunwald, a confirmat organizarea perchezițiilor și a precizat ca acestea au avut loc în mai multe orașe.
Arbitrul Robert Hoyzer, acuzat ca a influențat rezultatele mai multor meciuri de fotbal la care a fost delegat, a nominalizat printre persoanele implicate în acest caz patru arbitri, Dominik Marks, Jurgen Jansen, Felix Zwayer și Wieland Ziller, fost arbitru internațional, precum și noua jucatori: Thijs Waterink, Alexander Lobe, Georgi Donkow (Paderborn, liga a III-a), Tomislav Piplica (Energie Cottbus, liga a II-a), Laurențiu Reghecampf (Alemannia Aachen, liga a II-a), Steffen Karl, Markus Ahlf (Chemnitzer FC, liga a III-a), Ignjac Kresici și Torsten Bittermann (Dynamo Dresda, liga a II-a).
Potrivit unui comunicat al Parchetului din Berlin, în total sînt anchetate 25 de persoane, suspectate de escrocherie organizata sau de complicitate la manipularea rezultatelor a cel puțin zece partide din campionatul și Cupa Germaniei. În comunicatul citat se precizeaza, de asemenea, ca nici un jucator de la formația Hertha Berlin, din prima liga germana, nu este anchetat, contrar speculațiilor facute de presa.
Mediafax