Recomandări de Crăciun, de la Chef Sorin Bontea
„De cele mai multe ori la desert românii servesc cozonac sau tort. Vă sfătuiesc să ieşiţi un pic din tipare şi să surprindeţi cu un desert light, nu foarte dulce, pe bază de fructe. De obicei, la masa de Crăciun, românii mănâncă mult şi fac abuz de carne, astfel că un desert uşor este mai mult decât indicat. Puteţi chiar alege o gamă variată de vinuri pentru masa de Crăciun, pe care să le asortaţi felurilor de mâncare servite: pentru friptura de porc puteţi alege atât vin roşu, cât şi alb, iar pentru desert vă recomand un vin dulce. Un alt mod de a „face impresie bună” este să serviţi în deschiderea mesei un cocktail special, care poate destinde atmosfera până când ajung toţi invitaţii şi sunteţi gata să vă aşezaţi la masă. În plus, oaspeţii vor aprecia efortul dumneavoastră şi atenţia pentru detalii, spune unul din Chefii de la Hell’s Kitchen.