Răzvan Fodor este pasionat de arta culinară, de mic copil. Găteşte cu pasiune şi acum, mai ales atunci când îi pregăteşte masa fetiţei sale şi soţiei lui, Irina.
– Răzvan, cât de des găteşti pentru fetiţa ta?
Doar eu mă ocup de gătit, pentru fetiţă, pentru Irina, soţia mea, pentru toată casa.
– Care este felul ei de mâncare preferat?
Mănâncă orice, exact ca tatăl ei.
Foto: Facebook
– De când eşti pasionat de gătit? Te-ai gândit să transformi această pasiune într-un business?
De mic am fost pasionat de gătit. Am avut un fast food în urmă cu câţiva ani, dar l-am închis pentru că nu aveam timp să mă ocup de el, să stau acolo toată ziua.
– Care e cel mai sofisticat fel de mâncare pe care l-ai gătit până acum?
Termenul de sofisticat l-aş folosi la plating-urile minimaliste. Eu nu gătesc sofisticat, nu respect reţete. Eu gătesc simplu, gustos, ca pentru acasă.
– Ce nu ai mânca niciodată?
Mănânc orice.
– Soţiei tale ce obişnuieşti să-i găteşti, cel mai des?
De toate, paste, quesadilla, fripturi, dar nu pe căldurile astea.
Foto: Facebook
– Care este desertul tău preferat?
Nu mănânc dulciuri. Cred că mănânc maximum două ciocolate pe an.
– Cât de des ţii cure de slăbire?
Viaţa mea este o cură de slăbire. Am tot timpul grijă ce mănânc.
– Ce nu-ţi lipseşte niciodată din frigider?
Băuturile reci. Am întotdeauna apă la rece.
Foto: Facebook
– Unde pleci în vacanţă cu familia vara asta?
Nu ne-am gândit încă.
– Vara asta ai chef de…?
Iarna.
– Care este actorul tău preferat?
Robert Downey Jr., pentru că seamănă cu mine (râde)!
Foto: Facebook
– Dar actriţa preferată?
Julianne Moore.
– Filmul preferat?
“12” al lui Nikita Mikhalcov.
– La ce emisiuni îţi place să te uiţi, de obicei?
Îmi plac emisiunile de travel.
Reţetă
Panna cotta cu fructe de pădure
Foto: Shutterstock
Ingrediente:
O cutie de smântână dulce
Un pahar de lapte
Două linguri de zahăr
O lingură de gelatină
Zahăr vanilat sau baton de vanilie
Mod de preparare:
Încălziţi laptele, adăugaţi smântâna, zahărul, batonul de vanilie şi le amestecaţi până începe să fiarbă, apoi le daţi la o parte. Aşteptaţi 10 minute să se mai răcească, apoi adăugaţi o lingură de gelantina, amestecaţi bine să se dizolve şi lăsaţi să se răcească. Alegeţi un vas, un bol de dimensiunea pe care o doriţi şi turnaţi panacota, după care o puneţi apoi la frigider.
Pentru sirop – Puneţi la fiert fructe de pădure îngheţate amestecate cu zahăr. Apoi, după ce se răcesc se adăugă peste panacota.
Dana Popa