Răzvan Fodor, prezentatorul MasterChef, găteşte pentru familie
– Răzvan, prezinţi cea mai spectaculoasă emisiune de gătit din lume. Cum ai primit provocarea „MasterChef”, de la Pro TV?
M-am bucurat foarte tare, e prima dată când sunt în ipostaza de prezentator, am avut mari emoţii atât când am dat proba, dar şi după, când am început filmările propriu-zise. E ceva nou pentru mine, iar în momentul de faţă, când deja filmam de câteva săptămâni, îţi pot spune că în continuare emoţiile nu m-au părăsit. Nu ştiu ce am!
– De unde vine pasiunea ta pentru gătit şi de la cine ai învăţat să găteşti?
Am început de la banalele omlete, ouă ochiuri, cartofi prăjiţi şi întorsul cărnii pe grătar în copilărie şi cred că bunicul meu din partea tatălui m-a inspirat. El a lucrat la popotă în război şi în vacanţele de vară petrecute la el acasă am învăţat să fac diferenţa între preparatele gătite de el şi cele gătite de bunica mea… Mi-am dat seama că el e mai şmecher. Altfel, de-a lungul timpului am tot văzut bărbaţi care găteau şi mi-a plăcut modul în care erau apreciaţi de cei din jur.
– Crezi că ai avea probleme dacă ai fi în postura de concurent la „MasterChef”?
Bucătarii din concursul MasterChef sunt bucătari amatori, eu sunt mega-amator. Până la acest concurs am trăit cu impresia că ştiu destule despre bucătărie, chiar am avut tupeul să pun reţete pe pagina mea de Facebook şi să dau sfaturi prietenilor despre cum cred eu că s-ar găti mai bine un anumit fel de mâncare. Ei bine, nu m-am înşelat în totalitate, dar sunt departe de ce am văzut printre concurenţii de la MasterChef.
– Care este cel mai sofisticat fel de mâncare pe care l-ai pregătit până acum?
După ce am mâncat în Thailanda mult tom yum (un fel de supă), am crezut că e floare la ureche şi că pot să fac şi eu la mine în Berceni. Singura aromă pregnantă care s-a simţit în farfurie a fost lemon grass-ul, dar mă antrenez pentru asta şi, într-o zi, cu siguranţă îmi va ieşi.
– Irina, cu ce te-a impresionat Răzvan?
Nu ştiu ce face el pe acolo, tot împachetează cărnuri în folii de toate felurile, şi găsesc tot felul chestii băituite prin frigider (şi multe vase de spălat), dar rezultatul, cel puţin pentru mine, o neştiutoare în domeniu, e de fiecare dată unul foarte gustos. Mă bucur din plin de orice îmi găteşte şi pentru că are enorm de multă răbdare şi aranjează totul aşa frumos în farfurie, îmi iau libertatea de a considera orice masă pe care mi-o pregăteşte o cină romantică.
– Se întâmplă să gătiţi împreună?
Răzvan: Nu, doar eu gătesc, pe ea o las să facă prăjituri. Sincer, chiar se pricepe.
– Cum e să fii tătic de fetiţă?
A mea pitică are 11 luni. Nu ştiu dacă e cu adevărat important că e fetiţă, presupun că a fi tată reprezintă aceeaşi mare bucurie pentru toţi cei care trăiesc această experienţă. Cât despre ajutor, m-am străduit să îi fiu de folos Irinei de fiecare dată, chit că am schimbat timid un scutec, chit că am umplut maşina la refuz cu cele necesare de la hipermarketuri, în care până să se nască cea mică nu intram.
– Irina, cum este Răzvan ca tată?
Tot ce pot să spun este că suntem o familie în care se râde mult, se iubeşte mult, în care ne purtăm de grijă unii celorlalţi, iar Răzvan e perfect pentru povestea mea. E un tată şi un soţ extraordinar.
– Cine are grijă de fetiţa voastră când voi sunteţi plecaţi la serviciu?
Răzvan: Mama mea se ocupă cu mare plăcere de Diana. Este sprijinul nostru şi nu ştiu dacă am fi făcut faţă fără ea. Ţinem tot timpul legătura la telefon şi suntem la curent cu tot ce face micuţa: cât a dormit, cât a mâncat, ce boroboaţe a mai făcut.
– Vă gândiţi şi la un al doilea copil sau, deocamdată, vă rezumaţi doar la Diana?
Răzvan: Oooo, da! Nici nu încape îndoială! Dar, mai întai, trebuie să rezolv problema cu spaţiul locativ (avem nevoie de o casă mai mare ca sa ne lărgim familia).
– Amândoi sunteţi colegi de trust. Irina lucrează ca reporter la Acasa TV, pentru emisiunea prezentata de Cabral şi Mircea Solcanu. Să înţelegem că a avut pile?
Da, a avut pile, vreo 4 din alea mari de pielărie. Dacă priveşti situaţia aşa cum ai zugrăvit-o tu… ar putea fi aşa. Însă ce nu se ştie este că în redacţia Poveştirilor (atât cele de zi, prezentate de Ioana Maria Moldovan şi Dan Cruceru, cât şi cele de noapte, prezentate de Cabral şi Mircea Solcanu) există tot timpul în probe şi training unul sau doi reporteri juniori. Irina a participat la un casting şi de-atunci a făcut practică, a învăţat ce are de făcut, a trecut prin câteva examinări la sânge şi de-abia după aceea a fost angajată.
Dana Popa
Răzvan Fodor prezintă MasterChef, marţi, 20.30, PRO TV