Razvan Florea, medalie de bronz la 200 m spate

Apropo.ro / 20.08.2004, 10:24
Razvan Florea, medalie de bronz la 200 m spate
Inotatorul Razvan Florea a cîștigat medalia de bronz în proba de 200 metri spate din cadrul concursului de natație de la Jocurile Olimpice de la Atena. Razvan Florea, care a fost cronometrat cu timpul de un minut, 57 de secunde și 56 de sutimi, a obținut astfel

Inotatorul Razvan Florea a cîștigat medalia de bronz în proba de 200 metri spate din cadrul concursului de natație de la Jocurile Olimpice de la Atena.

Razvan Florea, care a fost cronometrat cu timpul de un minut, 57 de secunde și 56 de sutimi, a obținut astfel prima medalie olimpica pentru înotul masculin românesc.

Florea s-a clasat la finalul probei pe locul trei, dar initial cîștigatorul cursei, americanul Aaron Peirsol, a fost descalificat, din cauza unei întoarceri neregulamentare la 150 m, astfel ca sportivul român a fost scurt timp pe locul doi .

Dupa ce șeful delegației din SUA a depus contestație, sportivul american a fost recalificat, fiind declarat cîștigatorul probei; Florea a ramas in final cu medalia de bronz iar austriacul Markus Rogan, campion european al probei, cu cea de argint.

Mediafax