Razbunarea lui Schumi

Apropo.ro / 01.04.2002, 09:02
Razbunarea lui Schumi
Campionul mondial în exercitiu a rezistat presiunii exercitate de pilotii Williams si a învins într-o cursa pe care a dominat-o clar Imediat dupa start, Michael Schumacher si-a luat revansa în fata lui Montoya, care l-a depasit anul trecut în primul viraj de dupa start. În acelasi loc,

Campionul mondial în exercitiu a rezistat presiunii exercitate de pilotii Williams si a învins într-o cursa pe care a dominat-o clar

Imediat dupa start, Michael Schumacher si-a luat revansa în fata lui Montoya, care l-a depasit anul trecut în primul viraj de dupa start. În acelasi loc, germanul s-a strecurat pe lînga columbian în acelasi stil, duelul continuînd si în „S”-ul care poarta numele lui Senna.

Schumi s-a strecurat în fata, iar în timp ce tumultuosul columbian încerca sa-si recîstige pozitia, a lovit spatele monopostului rivalului sau. Situatia din cursa trecuta a aparut în oglinda: acum Montoya si-a lasat aripa din fata pe circuit si a fost nevoit sa viziteze prematur boxele, reluînd cursa din spatele plutonului.

Scapat nevatamat din acrosaj, beneficiind de o masina incredibil de rapida si de rezistenta, Michael Schumacher nu a mai putut fi ajuns, trecînd primul linia de sosire prin fata unui Pele, care a uitat sa fluture steagul cu patratele. Cursa de recuperare a lui Ralf nu a avut sorti de izbînda, desi mezinul s-a apropiat mult de campionul en titre. Cealalta urmarire disperata, cea a lui Montoya, s-a încheiat cu succes pentru columbian. Acesta a ocupat locul 5, stabilind cel mai rapid tur al Marelui Premiu al Braziliei.

În spatele candidatilor la titlu, pilotii teamurilor Ferrari si Williams, driverii formatiilor McLaren si Renault s-au luptat pentru firimituri, confirmînd predictia lui Button, care spunea ca în curînd masinile frantuzesti vor ajunge „sagetile argintii”. Coulthard a avut prima oara noroc în acest sezon. Dupa doua abandonuri consecutive, el era la un pas de al treilea, motorul cazîndu-i imediat dupa ce a trecut linia de sosire.

CLASAMENT CURSA

1. M. Schumacher (Ferrari) 1h31m43s663

2. R. Schumacher (Williams), la 0,588s

3. Coulthard (McLaren), la 59s109

4. Button (Renault), la 1m06s883

5. Montoya (Williams), la 1m07s564

6. Salo (Toyota), la un tur.

Clasati: 7. Irvine (Jaguar), 8. De La Rosa (Jaguar), 9. Sato (Jaguar), 10. Villeneuve (BAR), 11. Webber (Minardi), 12. Yoong (Minardi), 13. Villeneuve (BAR), Raikkonen (McLaren).

Abandonuri: Fisichella (Jordan/10), Bernoldi (Arrows/15), Frentzen (Arrows/27), Panis (BAR/27), McNish (Toyota/43), Massa (Sauber/43), Trulli (Renault/62), Heidfeld (Sauber/64).

CLASAMENTE PILOTI

1. M. Schumacher 24p

2. R. Schumacher 16p

3. Montoya 14p

4. Button 6p

CLASAMENT ECHIPE

1. Williams 30p

2. Ferrari 24p

3. McLaren 8p

Sursa: www.prosport.ro