Razboi total intre Silcotub si Oltchim

Apropo.ro / 12.03.2002, 09:07
Razboi total intre Silcotub si Oltchim
Dupa terminarea derbyului dintre Silcotub si Oltchim, oficialii celor doua echipe s-au sicanat pe seama arbitrajului si a incidentelor care au avut loc Ecourile derby-ului de duminica, de la Zalau, încheiat cu victoria Silcotubului, 27-25, în fata eternei rivale Oltchim, nu s-au stins. Dupa

Dupa terminarea derbyului dintre Silcotub si Oltchim, oficialii celor doua echipe s-au sicanat pe seama arbitrajului si a incidentelor care au avut loc

Ecourile derby-ului de duminica, de la Zalau, încheiat cu victoria Silcotubului, 27-25, în fata eternei rivale Oltchim, nu s-au stins. Dupa înfrîngerea suferita la turneul de la Tg. Mures, cînd Oltchim s-a impus cu 29-25, formatia zalauana a tras acum pentru a se revansa. Antrenorul Gheorghe Tadici a spus ca „arbitrii au avut doua : sa ajute Oltchimul, iar daca nu merge, sa limiteze proportiile scorului, astfel încît sa batem la o diferenta mai mica de patru goluri, ca sa nu punem probleme la locul întîi”.

El mai zice ca arbitrii Cîrligeanu si Bejenariu au recunoscut cîteva dintre greselile comise în prezenta observatorului FRH, Walter Dancescu, fara ca acesta sa le comenteze. „Cîrligeanu si Bejenariu ne-au vaduvit de cîteva goluri ca si facute, în timp ce la Oltchim n-au vazut destule faulturi grave în aparare, validînd apoi goluri pe contraatac, cum a fost cazul Miei Radoi, care a înscris astfel de trei ori.

Pe de alta parte, înainte de finalul meciului, am intrat în teren pentru a-mi ajuta fetele sa strînga fluturasii lipiciosi aruncati de galeria Oltchimului. Am primit eliminare de doua minute si am ramas în patru jucatoare. Asta era motiv de eliminare? Meciul era întrerupt de vreo 3 minute si am vrut sa le ajut pe fete”, a exemplificat Tadici.

De partea cealalta, vicepresedintele Oltchimului, Petre Berbecaru, s-a aratat surprins de „tupeul” gazdelor. „Tot ei au facut scandal si tot ei se cred victime? Au cîstigat doua puncte mari cît Cîrligeanu si Bejenariu, arbitrii care au dovedit ca nu au personalitate. S-au lasat intimidati de Tadici, care a incitat în permanenta publicul si a primit cartonasul rosu în ultimul minut, cînd nu se mai putea face nimic. Ce sa le mai cerem fetelor sa joace cînd s-au întîmplat atîtea înaintea meciului?

Domnul Gavrilescu, presedintele nostru, le-a cerut jucatoarelor si antrenoarei Mariana Tîrca sa nu intre pe teren, dar dorinta lor de a cîstiga a fost prea mare. În conditiile în care s-a disputat întîlnirea însa, nici selectionata mondiala nu cîstiga la Zalau”, a declarat Berbecaru. Acesta va veni azi la Bucuresti pentru a depune la federatie un memoriu referitor la conditiile în care s-a disputat jocul.

„Poate si-au spart ei cauciucurile!”

În dimineata meciului, oficialii de la Oltchim au reclamat faptul ca rotile autocarului echipei au fost „taiate si facute ferfenita”. Trei dintre rotile vehiculului fusesera întepate cu ace de seringa, prin care a iesit aerul din anvelopa. Rotile au fost schimbate pîna la încheierea meciului, fapt ce a produs suspiciuni în rîndurile clubului zalauan.

„Indirect, s-au uitat la noi, ca si cum noi am fi pus la cale asta. Peste tot sînt uscaturi, dar nu ne poate acuza nimeni ca am avut vreun amestec! Pe de alta parte, cine mai pleaca la drum exact cu trei roti de rezerva? Poate si-au spart ei cauciucurile!”, a declarat ieri antrenorul Gheorghe Tadici. „Ce prostii! Am luat rezerva de la autocarul nostru si înca o roata de la autocarul suporterilor! Mai mult, eram tîmpiti sa ne zgîriem singuri autocarul?”, a comentat vicepresedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

Le-au confiscat camerele

Partida de duminica dintre Silcotub si Oltchim nu a putut fi filmata de posturile de televiziune vîlcene „Etalon” si „Vîlcea1”, care si-au trimis operatorii la fata locului. „Am vrut sa luam imagini de joc, dar nu am putut. La indicatiile exprese ale domnului Tadici, camerele ne-au fost confiscate pîna la finalul meciului”, a declarat George Pirnea, redactorul sportiv de la Etalon. În plus, echipa gazda a refuzat televizarea în direct a meciului la TVR Cluj.

Stroe se antreneaza cu Vîlcea

Luminita Stroe, pivotul „nationalei” României, se va antrena de miercuri sub comanda Marianei Tîrca. Jucatoarei i-a expirat ieri contractul cu Otelul Galati, iar oficialii de la Oltchim vor depune azi, la federatie, cererea de transfer. Cele doua grupari nu s-au înteles în privinta trecerii handbalistei la Rm. Vîlcea, Oltchim urmînd în acest fel sa achite galatenilor grila de transfer a jucatoarei cifrata la aproximativ 1.500 de dolari.

Sursa: www.prosport.ro