Rapid face apel

Apropo.ro / 22.11.2001, 23:45
Rapid face apel
Fotbal intern: "Calauze pentru Europa" Fotbal extern: "Nasul" englezilor Alte sporturi: Gyongyossy nu vrea alta federatie Directorul tehnic al FC Rapid București, Paul Cazan, a declarat, joi, ca gruparea feroviara va face apel la deciziiile LPF în legatura cu


Fotbal intern: „Calauze pentru Europa”

Fotbal extern: „Nasul” englezilor

Alte sporturi: Gyongyossy nu vrea alta federatie


Directorul tehnic al FC Rapid București, Paul Cazan, a declarat, joi, ca gruparea feroviara va face apel la deciziiile LPF în legatura cu „cazul Brașov”.

Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a decis, joi, penalizarea echipei Rapid București cu cinci puncte, pierderea la masa verde, cu scorul de 0-3, a partidei cu FC Brașov și amendarea cu 100 de milioane de lei, deoarece jucatorii giuleșteni s-au retras de pe teren la meciul pe care l-au disputat la Brașov. Vicepreședintele FC Rapid, Constantin Zotta, a fost suspendat de comisia ligii pentru o perioada de cinci luni și amendat cu suma de 50 de milioane de lei, iar jucatorii Marius Șumudica și Adrian Iencsi au primit avertisment și au fost amendați cu 15, respectiv 5 milioane de lei, dupa incidentele de la Brașov.

„Ne-au tratat ca niște recidiviști. În regulament era precizata o pedeapsa minima de doua puncte. Echipa Rapid nu este recidivista pentru a i se da cinci puncte penalizare. Fiind prima abatere, trebuia sa ni se dea minimum de pedeapsa, pentru ca așa e corect. Nu sa se cîștige un campionat pe niște decizii eronate. O sa facem cu siguranța apel. Comisia a judecat ca și cum am fi facut așa ceva de zece ori”, a declarat Cazan.

Paul Cazan a spus ca nu regreta gestul facut la Brașov pentru ca a fost un semnal de alarma. „Nu a fost nimic împotriva echipei FC Brașov sau a conducerilor federației și al ligii. A fost un gest de avertizare, ca se pierd puncte aiurea, din cauza arbitrajelor. Degeaba ne ascundem dupa deget, dar tot arbitrii fac jocurile în România la ora actuala”, a afirmat Cazan.

Directorul tehnic al giuleștenilor a declarat ca problema retragerii echipei din campionat este una mai complicata, care trebuie sa fie luata de Consiliul de Administrație, pentru ca retragerea ar însemna retrogradarea în divizia municipala.

„Nu comentam. Sînt deciziile luate de aceasta liga condusa de domnul Dumitru Dragomir”, a declarat Zotta.

Președintele Comisiei de disciplina a LPF, Alexandru Boc, a declarat ca regreta ca a trebuit sa ia o astfel de decizie. „Cu regret spun ca astazi am avut un caz mai special, primul dupa anul 1990, cînd o echipa și-a permis sa sfideze regulamentul disciplinar și sa paraseasca terenul înainte de scurgerea timpului regulamentar. Din pacate, aceasta echipa se numește Rapid București. Și regret ca, mai ales, timp de trei, am aparat și eu culorile ei. Aceste sancțiuni s-au luat pe baza documentelor facute de oficialii partidei”, a spus Boc.

Boc a afirmat ca principalul finanțator al FC Rapid, George Copos, cel care a luat decizia sa se retarga echipa de pe teren, nu poate fi sancționat, întrucît nu deține nici o funcție executiva în cadrul gruparii giuleștene. „Comitetul Executiv al FRF are puterea, conform ultimelor decizii, de a-l chema pe domnul Copos, daca acesta a determinat retragerea echipei de pe teren”, a spus Boc.

Conform documentelor încheiate de oficialii partidei FC Brașov – Rapid, arbitrii și observatorii, principalul artizan al acestui gest de indisciplina a fost vicepreședintele clubului giuleștean, Constantin Zotta, iar jucatorul Marius Șumudica, care era pe banca de rezerve, a transmis coechiperilor sa paraseasca terenul.

Viorel Hizo a avut un comportament civilizat și a încercat sa tempereze jucatorii, iar la vestiare a felicitat arbitrii. „Cei de la Rapid au afirmat ca s-a mai dorit retragerea echipei de pe teren și la Pitești, deci a fost ceva premeditat”, a declarat Boc.

Președintele Comisiei de disciplina a spus ca s-a dorit sa se traga un semnal de alarma celor care ar mai dori sa faca asemenea gesturi. „Tragem un semnal de alarma celor care vor sa destabilizeze fotbalul românesc ca, daca încearca acest lucru prin asemenea gesturi, se înșeala. Noi am vrut sa dam un exemplu cu Rapid”, a mai declarat Boc.

FC Rapid are dreptul de a face apel în termen de cinci zile și mai are doua cai de atac a deciziilor: Consiliul Ligii Profesioniste de Fotbal și Comitetul de urgența al LPF.

Boc a spus ca nu se teme de eventualele consecințe. La sediul LPF, pe tot parcursul ședinței, au fost prezenți cîțiva jandarmi, chemați pentru a asigura paza împotriva eventualelor manifestații ale suporterilor rapidiști. Nu s-au semnalat nici un fel de incidente.

Jucatorii echipei Rapid București s-au retras de pe teren în minutul cinci al prelungirilor celei de-a doua reprize a partidei disputate, duminica, în deplasare, cu FC Brașov, la scorul de 1-0 pentru brașoveni, deoarece au considerat ca arbitrul Sorin Corpodean nu le-a acordat un penalti, dupa ce Ionuț Voicu a cazut în careul brașovean la un contact cu Flavius Moldovan.
Sursa:www.mediafax.ro