Rapid a câștigat a doua oara consecutiv Cupa României
Golurile au fost înscrise de Buga ’15 și Zicu ’48.
Rapid a deschis scorul în minutul 15, prin Mugurel Buga. Iannis Zicu a patruns în careu pe partea stânga, a centrat pe jos în fața porții, iar Buga a înscris cu un șut pe jos, de la 7 metri, în dreapta portarului Costel Pantilimon.
În minutul 31, dupa un fault dur din spate al lui Gabriel Torje asupra lui Zicu, la care Augustus Constantin a acordat doar fault, fara a-l avertiza pe timișorean, directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, și antrenorul Razvan Lucescu au sarit nervoși de pe banca. Tehnicianul a patruns aproximativ doi metri în teren, protestând vehement la decizia lui Constantin, iar apoi s-a întors spre propria banca tehnica, înspre care a aruncat, nervos, cu o sticla. Zotta a continuat sa-i faca reproșuri arbitrului, și a fost trimis în tribuna.
Zicu a înscris pentru 2-0 în minutul 48 al întâlnirii. El l-a angajat pe Buga în careu, acesta a scapat singur cu Pantilimon, însa nu a mai ajuns la minge. Nici portarul timișorean nu a reușit sa rețina, iar mingea a fost respinsa de un fundaș pâna la Zicu, care a înscris în poarta goala, de la opt metri, profitând de faptul ca Pantilimon era cazut la pamânt, dupa ce s-a ciocnit de Buga.
Portarul banațean a ramas inconștient pe gazon timp de câteva zeci de secunde, iar meciul a fost oprit doua minute pentru a i se acorda îngrijiri, în cele din urma Pantilimon revenind între buturi.
În minutul 61, Peter Omoduemuke, de la Poli Timișoara, i-a luat mingea cu forța atacantului rapidist Ionuț Mazilu, într-un moment în care jocul era oprit, iar apoi i-a pus mâna în gât, trântindu-l la pamânt. Totul s-a petrecut sub privirile centralului Augustus Constantin, care l-a eliminat direct pe jucatorul nigerian intrat pe teren de doar trei minute.
Poli Timișoara: 99. Pantilimon – 14. S. Radoi, 4. McKain, 23. Cânu, 13. Emeghara – 31. Abiodun, 5. Alexa, 10. Pleșan (17. Omoduemuke ’58), 25. Torje – 24. Mansour (15. A. Cristea ’55), 18. G. Bucur. Antrenor: Valentin Velcea.
Rapid: 1. D. Coman – 23. M. Constantin, 24. Maftei, 6. I. Rada – 9. Badoi, 17. Maldarașanu (15. C. Lazar ’69), 18. N. Grigore, 14. Perja – 7. Zicu, 29. Buga (10. E. Dica ’77) – 27. Mazilu (99. V. Moldovan ’82). Antrenor. Razvan Lucescu.
Cartonașe galbene: Pleșan ’25, Cânu ’67, Alexa ’83 / M. Constantin ’10, Maldarașanu ’27, Maftei ’60, N. Grigore ’74.
Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Augustus Constantin, ajutat la cele doua linii de asistenții Adrian Vidan și Corneliu Fecioru. Rezerva a fost Cristian Balaj.
Fotbaliștii de la Poli Timișoara au fost sâmbata dimineața la biserica pentru a se ruga înaintea meciului cu Rapid, temându-se de ghinion, dupa ce autocarul echipei a fost implicat în ziua meciului într-un accident cu un tramvai.
Jucatorii rapidiști au intrat pe teren cu un banner cu emblemele celor doua cluburi și pe care era scris mesajul „Prieteni și înainte, și dupa”. La intrarea pe teren, rapidiștii au fost huiduiți de întregul stadion, ei raspunzând cu aplauze atitudinii ostile a timișorenilor, care le-au întors apoi gestul jucatorilor giuleșteni.
Înainte de începerea jocului, imnul României, „Deșteapta-te, române!”, a fost intonat de patru artiști: Adrian Igrișan, solistul trupei Cargo, Adrian Despot (Vița de Vie), Nicolae Furdui Iancu și tenorul Calin Bratescu.
La meci au asistat aproximativ 31.000 de spectatori.
La partida au fost prezenți, printre alții, președintele Traian Basescu, președintele LPF, Dumitru Dragomir, președintele FRF, Mircea Sandu, președintele FC Brașov, Dinu Gheorghe, antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, fundașul dinamovist Cosmin Moți și tehnicienii Gabi Balint și Viorel Hizo.
Galeria echipei Poli Timișoara a avut o coregrafie formata din placuțe din plastic în culori alb și violet, fumigene violete și confeti care au acoperit o mare parte a terenului. La începutul reprizei a doua, fanii timișoreni au aprins aproximativ 20 de torțe. Pe parcursul partidei, suporterii banațeni au afișat doua bannere: „Respect U.U. (n.r. Ultras Unione, facțiune a galeriei rapidiste)” și „În ’80 o prietenie s-a legat ce va continua indiferent de rezultat”. Imediat dupa afișarea fiecarui mesaj, Rapid a marcat câte un gol. În prelungirile partidei, suporterii timișoreni, nemulțumiți de evoluția echipei, au scandat „Va bateți joc de noi”.
Galeria Rapidului, formata din aproximativ 3.000 de persoane, a luat loc la peluza întâi. Fanii rapidiști i-au adresat injurii președintelui LPF, Dumitru Dragomir. Înainte de începerea meciului, fanii rapidiști au aprins aproximativ 40 de torțe. De asemenea, ei au afișat un banner cu mesajul „Lupta pentru Cupa nu ne desparte, suntem frați pâna la moarte”, aluzie la faptul ca galeriile echipelor Rapid și Poli Timișoara sunt înfrațite.
Imediat dupa cel de-al doilea gol al echipei Rapid, înscris de Zicu, fanii rapidiști au aprins o torța, care a cazut pe un scaun, iar la peluza întâi s-a iscat un mic incendiu, stins dupa intervenția prompta a pompierilor.
Atacantul echipei Rapid, Viorel Moldovan, a disputat ultimul sau meci din cariera, el anunțând ca-și va încheia activitatea competiționala la finalul sezonului. La intrarea pe teren, în minutul 82, Moldovan a fost huiduit de galeria timișoreana. Viorel Moldovan a debutat în Liga I la Gloria Bistrița (1990-1993), a continuat la Dinamo București (1993-1995), Neuchatel Xamax (1995-1996), Grasshopper Zurich (1996-1998), Coventry City (1997-1998 ), Fenerbahce Istanbul (1998-2000), FC Nantes (2000-2004), Servette Geneva (2004-2005), Poli Timișoara (2004-2005 și Rapid (2006-2007).
Mediafax