Randy Fenoli, viaţa printre mirese (interviu)

Apropo.ro / 10.11.2011, 12:15
Randy Fenoli, viaţa printre mirese (interviu)
Show-ul ”Rochia perfectă” surprinde momentul în care fetele îşi caută rochia de mireasă la care au visat dintotdeauna la Kleinfeld. Printre rochii, membri familiei şi consultanţii din magazin, tot numai zâmbet, se infiltrează cu soluţii Randy Fenoli, directorul de modă.


– Ai conceput prima ta rochie când aveai 9 ani. Apoi, ai lucrat într-o benzinărie şi a mai trecut o vreme până când te-ai întors la prima ta iubire. Ne explici?

La benzinărie a fost doar o slujbă de vară, în perioada liceului. De obicei, povestesc asta doar ca să le reamintesc oamenilor că am pornit-o de jos. Am crescut la o fermă şi apoi, când eram în liceu, am lucrat într-o benzinărie. Dar pe urmă am devenit coafor şi make-up artist, apoi entertainer şi designer de costume. Am strâns bani lucrând ca designer de costume şi entertainer şi am studiat moda la Fashion Institute of Technology – pentru că adevărata mea iubire era moda. Aşa am început să fac rochii de mireasă. Am conceput rochii de mireasă timp de vreo zece ani, apoi am făcut o mică pauză după 11 septembrie şi Uraganul Katrina, fiindcă le-am trăit în mod direct pe amândouă. După o vreme însă, am decis să reîncep să concep rochii de mireasă, fiindcă asta este adevărata mea dragoste. Aşa am ajuns director de modă la Kleinfeld. Şi apoi am început să lucrez pentru programul „Rochia perfectă”, cu care am ajuns acum la Sezonul 7. Avem şi un nou program pe care ne pregătim să îl filmăm începând din decembrie, se numeşte „Randy to the Rescue”: vom lua o camionetă plină cu rochii de mireasă – cam 200 de rochii de mireasă concepute de diverşi designeri, plus voaluri, accesorii şi tot ce mai trebuie. Vom vizita opt oraşe, în care vom amenaja un salon cu rochii de mireasă, de fapt îl vom improviza în câte o sală de recepţii a unui hotel local, unde vom îmbrăca mirese din cap până în picioare… Am scris şi o carte. Se numeşte „It’s All About the Dress” (Numai rochia contează) şi o să apară în curând în SUA.

– De unde a plecat ideea filmării acestui program, la salonul cu rochii de mirese Kleinfeld?
Cred că a fost ideea unui producător al programului – şi trebuie să recunosc că, personal, nu am crezut că un asemenea program se va bucura de succes. La început, chiar nu am crezut că va fi un program bun. Dar după ce vezi camera cum filmează o familie şi o mireasă, vezi că, de fapt, lucrurile nu se întâmplă neapărat ca într-un reality show tipic de la TV. Noi nu regizăm absolut nimic. Totul se întâmplă în mod natural, în timp real. Nu aranjăm nimic cu mireasa, nici cu ceilalţi participanţi. Oamenii pe care îi vedeţi chiar spun acele lucruri din proprie iniţiativă, iar tot ce vedeţi se întâmplă cu adevărat. Da, cred că ideea originală pentru acest program a fost a unuia dintre producători.

– Ce tip de rochii se bucură de cea mai mare popularitate, zilele astea? Lungi sau scurte? Albe sau crem sau poate alte culori?
În America, trendul actual este că fiecare mireasă îşi doreşte o rochie care să fie diferită. Deci am putea spune că trendul actual presupune de toate. Avem mirese care vor rochii scurte şi mirese care vor rochii lungi; unele vor rochii colorate, altele – modele din anii 1920, 1930, 1940 şi 1950… Unele vor să arate ca nişte prinţese, altele caută un look sexy. Unele se mărită într-o ceremonie derulată pe plajă, deci vor rochii mai vaporoase… Trendul actual este că fiecare mireasă vrea să aibă look-ul ei personal, în ziua nunţii, pentru ca nunta ei să fie unică. Aşa încât designerii creează rochii foarte diverse, ceea ce e minunat, fiindcă în acest mod, fetele au mai multe opţiuni. Însă dacă vorbim despre moda actuală a rochiilor de mireasă, aş spune că două elemente primează: dimensiunea şi textura. Se poartă o croială foarte fluidă din organza, care pleacă de la silueta de bază, având trei flori mari; se poartă rochiile foarte dinamice – poate că asta e tendinţa cea mai evidentă la ora actuală. Tocmai m-am întors de la Târgul de Rochii de Mireasă organizat în weekend-ul trecut, unde am văzut că mai toţi designerii asta prezentau pe podium.

– Te consideri norocos pentru că te întâlneşti cu oameni care trăiesc unele dintre cele mai fericite momente din viaţa lor?
Categoric! Şi nu e doar un moment foarte fericit, ci şi foarte important – aş spune chiar că e un moment de cotitură. Te naşti, termini liceul, te căsătoreşti, ai un copil sau mai mulţi copii… Aceste momente sunt ca nişte trepte în viaţa unei fete, în evoluţia ei de la stadiul de fetiţă spre cel de femeie. Iar pentru mine faptul că pot participa la asemenea momente este un mare privilegiu. Ai acolo toată familia: mama, tatăl, surorile, cele mai bune prietene ale miresei… Sunt momente de mare încărcătură emoţională, cu multă iubire. Vezi cât de mult se iubesc între ei aceşti oameni, vezi cum şi-au făcut în mod special timp ca să vină şi să fie alături de mireasa care îşi alege rochia… E o adevărate onoare pentru noi să fim alături de aceste familii, iar meseria asta ne oferă imense satisfacţii. Absolut toate fetele cu care mă întâlnesc, toate aceste viitoare mirese au în comun un anumit sentiment: neliniştea, îngrijorarea… Fiecare mireasă e îngrijorată de ceva. O să îşi poată găsi o rochie? O să se încadreze în buget? O să îi placă rochia? O să le placă şi celorlalţi? O să arate bine în ea? O să îi vină bine? Absolut toate miresele vin cu aceste întrebări, dar e minunat că eu mă pot duce la ele şi le pot spune: „Nu te teme! Rochia ta e la noi, o avem deja. Tot ce trebuie este să ţi-o găseşti. Nu-ţi face griji!”. Asta le linişteşte întotdeauna, iar pe mine mă face să mă simt foarte bine.

– Care a fost cea mai extremă cerere pe care ai primit-o vreodată de la o mireasă? Trebuie să îţi aminteşti aşa ceva!

Am avut o mireasă care voia să arate ca o prinţesă a zânelor. Şi când spun asta mă refer la faptul că a avut nişte aripi special făcute, ca să se prindă pe rochia ei de mireasă. De fapt, a ieşit chiar ceva frumos! Mirele ei era îmbrăcat în armură de cavaler şi cred că toţi invitaţii de la nuntă au purtat costume. Arăta chiar foarte frumos, de parcă apăruse dintr-un basm. Avea flori în păr şi aripi mari de zână, pe spatele rochiei. Cred că asta a fost cam cea mai extremă cerinţă pe care am primit-o vreodată…

– Vin şi vedete la magazinul vostru, ca să cumpere rochii de mireasă?
Da, există celebrităţi de planul B care vin la noi. Desigur, nu le pot menţiona numele, dar de cele mai multe ori sunt fete care se căsătoresc cu vedete din lumea fotbalului sau baschetului… În ceea ce priveşte marile vedete, ele se duc de obicei direct la designer. Pe de altă parte, eu consider că fiecare mireasă cu care lucrez este o vedetă în sine. Cred că, în ziua nunţii ei, fiecare mireasă este cea mai importantă persoană de pe planetă, deci eu mă port cu fiecare mireasă ca şi când ar fi o mare vedetă, iar ăsta ar fi momentul în care i se decernează un Premiu Oscar, în care păşeşte pe covorul roşu…

– Care e cel mai important lucru pe care ar trebui să îl ştie o mireasă, când vine să îşi cumpere rochia?
În primul rând, trebuie să fie sigură că îşi va găsi rochia la noi, deci nu trebuie să îşi facă griji pe tema asta. Dar când vine la noi, cred că fiecare mireasă ar trebui să ştie ce poveste vor ea şi logodnicul ei să le spună invitaţilor, în ziua nunţii, despre ei doi. Când spun „poveste” mă refer la faptul că, pentru mine, fiecare nuntă este un moment unic, intim, foarte personal, în care cuplul spune: „Iată cine suntem noi doi, ca un cuplu”. Poate că jumătate din invitaţi îl cunosc pe mire, iar cealaltă jumătate – pe mireasă, însă acum cei doi se întâlnesc şi apar ca un cuplu, creează o unitate de familie şi tot ceea ce fac legat de nuntă este o poveste despre ei, cine sunt ei etc… Deci care e povestea lor? Iar rochia miresei efectiv stabileşte tonul întregii poveşti. Este o nuntă amuzantă? Mireasa vrea să arate sexy? Vrea să aibă un look tradiţional? Vrea o rochie sclipitoare? Care e tonul întregii nunţi? Toate elementele nunţii se leagă între ele. De pildă, mâncarea aleasă spune aşa: „Dacă ai fi musafirul nostru, la noi acasă, iată ce mâncăruri ţi-am oferi noi”. Pe vremuri, aveai de ales doar între carne de pui, de vită sau de peşte, dar acum cuplurile au alte opţiuni: „O să avem un sushi bar, fiindcă asta ne place să mâncăm şi considerăm că ne reprezintă”. Sau „O să avem o nuntă cu meniu vegetarian strict” sau „O să combinăm o nuntă indiană cu o nuntă americană, fiindcă asta este cultura noastră şi asta este povestea noastră”. Pe urmă vine muzica… Muzica aleasă pentru nuntă spune aşa: „Asta e muzica pe care ne place nouă să dansăm la petreceri. Ăştia suntem noi”. Deci cred că lucrul cel mai important pe care trebuie să îl ştie o mireasă, când vine la noi, este să îşi dea seama cine e ea şi ce fel de poveste vrea să spună în ziua nunţii ei. După asta, în mod sigur îi vom găsi rochia perfectă. Şi încă ceva… Cred că e foarte important să ai un buget pentru nunta ta. Trebuie să ai o locaţie, să ştii în ce anotimp şi în ce moment al zilei ai fixat nunta. Dacă ştii toate aceste elemente şi toate se combină armonios, atunci cred că e foarte uşor să îţi găseşti rochia de mireasă dorită.

– Multe mirese vin la probe cu rude sau prietene… Asta face mai dificil procesul de alegere a unei rochii?

Am avut mirese care au venit cu câte zece invitaţi şi absolut toţi membrii grupului ştiau exact cât vrea să cheltuiască mireasa, ce rochie i se potriveşte etc… Toţi veniseră să o susţină, fiindcă îi cunoşteau stilul şi punctele sensibile – fiindcă fiecare om din lume are nişte probleme cu propria imagine. Deci am văzut grupuri mari care au venit la noi, dar toată lumea era în consens, iar întâlnirea în sine a fost de fiecare dată foarte plăcută. Pe de altă parte, am avut şi situaţii în care mireasa a venit doar cu mama ei, dar cele două aveau gusturi total opuse, nu erau de acord asupra sumei care urma să fie cheltuită şi aveau, în general, tot felul de probleme despre tot felul de lucruri care nu mergeau bine. Deci am văzut şi situaţii din astea, în care lucrurile chiar au mers prost. Dar eu le spun mireselor următorul lucru: „Ăsta e momentul când în mod real încetezi să mai fii o fetiţă şi devii o femeie. Deci trebuie să fii o femeie responsabilă şi să ai o discuţie cu aceşti oameni, înainte de a veni la salonul nostru. Trebuie să le spui: ”. De multe ori, miresele vin la noi înainte de a purta această discuţie cu oamenii pe care îi invită să vină la salon cu ele, şi atunci fiecare vine cu propriile păreri: „Eu vreau să văd asta sau asta…”. Dar poate ceea ce îşi doresc acei oameni nu coincide cu ceea ce îşi doreşte mireasa. Deci eu cred că, de fapt, este răspunderea miresei să se asigure că întâlnirea de la salon decurge foarte bine – dar trebuie să îşi asigure condiţiile înainte de a intra în salon, purtând această discuţie cu cei pe care îi invită să fie alături de ea în acea zi.

– Care e partea cea mai dificilă a meseriei tale?
Unele dintre poveştile pe care le aud… Dar n-aş spune că e o parte dificilă, ci doar emoţionantă, fiindcă simt cum îmi dau lacrimile… Chiar acum câteva săptămâni am avut o mireasă care tocmai terminase colegiul. Dar când se întorceau acasă de la festivitatea de absolvire, fiind în aceeaşi maşină cu părinţii ei, au avut un accident oribil şi ambii ei părinţi au murit, iar medicii i-au spus ei că ar avea şanse de supravieţuire de numai 10%. Dar noi am întâlnit-o în salonul nostru, când îşi alegea rochia de mireasă şi se pregătea să se căsătorească. O poveste impresionantă, cu o uriaşă încărcătură emoţională. E mai dificil pentru mine atunci când văd că o mireasă frumoasă îşi alege rochia nepotrivită sau foloseşte prea multe accesorii – şi nu vrea să accepte sfaturile nimănui. Nu îşi dă seama că arată ca un pom de Crăciun şi nu e nici pe departe atât de frumoasă pe cât ar putea fi în ziua nunţii ei. Situaţiile astea sunt foarte dificile pentru mine. De asemenea, e foarte greu când o mireasă probează o rochie care nu se încadrează în bugetul ei, dar se îndrăgosteşte de rochia respectivă, însă rochia e prea scumpă, deci nu îşi permite să şi-o cumpere. Aşa încât până la urmă nu mai cumpără nicio rochie şi pleacă de la noi cu mâna goală. Ştiu că fata respectivă se va gândi toată viaţa la acea rochie, aşa încât mereu le spun viitoarelor mirese să nu probeze niciodată – absolut niciodată! – o rochie până nu se asigură că sunt pregătite să cheltuiască suma respectivă de bani. Fiindcă dacă probezi o rochie prea scumpă şi te îndrăgosteşti de ea, poţi să te gândeşti toată viaţa la ea… Probabil că astea sunt cele mai dificile părţi ale meseriei mele: să văd cum o fată trebuie să renunţe la o rochie care nu se încadrează în bugetul ei şi să văd cum o fată nu îşi alege rochia potrivită şi nu acceptă să primească sfaturi sau să se răzgândească.

– Cum procedezi cu miresele care sunt foarte dificile şi absolut hotărâte să facă totul aşa cum şi-au propus ele?
Nu îmi e greu să comunic. Ştiu că oamenii nu prea cred chestia asta, dar eu privesc lucrurile din altă perspectivă. Asemenea mirese sunt poreclite „bridezilla” – mirese de tip Godzilla, care se transformă în nişte adevăraţi „monştri”. Dar eu nu cred că există aşa ceva. În schimb, cred că fiecare femeie care vine la noi: 1) vrea să fie frumoasă în ziua nunţii ei, şi 2) vrea ca nunta ei să fie perfectă. De ce şi-ar dori altceva? Asta e una dintre cele mai importante zile din viaţa unei femei, deci fiecare mireasă are dreptul să fie frumoasă în acea zi şi să aibă o nuntă perfectă. Aşa încât discut cu fiecare mireasă şi încerc să aflu ce ar însemna această perfecţiune pentru ea. Când am o familie mai dificilă care vine cu mireasa, uneori ea e mai tristă şi nu îţi poţi da imediat seama de ce. De obicei, eu îmi dau seama dacă e vreo problemă legată de dinamica familiei. Poate că mireasa nu se înţelege cu soacra sau cu mama vitregă sau cu noua iubită a tatălui ei…. Există întotdeauna acolo ceva care nu merge cum ar trebui. Iar eu acţionez atunci ca un fel de terapeut, fiindcă o scot din situaţia respectivă şi o ajut să înţeleagă că suntem doar noi – eu, ea şi un consultant – într-un moment foarte plăcut, în care trebuie să îi găsim o rochie care să îi placă. Sperăm cu toţii că o vom găsi chiar în acea zi, dar dacă nu reuşim, nu ne dăm bătuţi, fiindcă rochia respectivă chiar există cu adevărat şi o vom găsi. E mai simplu când familia miresei intervine şi discută cu mine, decât cu un consultant, fiindcă pe mine a ajuns să mă respecte deja toată lumea. De multe ori, avem mame şi fiice care nu reuşesc deloc să cadă de acord asupra rochiei. Într-o zi, o mamă a început să strige: „Randy, Randy, avem o problemă imensă!”. Iar eu i-am răspuns: „Ce se întâmplă aici? Noi nu avem niciun fel de probleme!”. Ea mi-a replicat: „Nu, vorbesc serios! Chiar avem o problemă foarte mare. Mie îmi place o rochie, dar fiicei mele îi place cu totul alta”. Iar concluzia mea a fost: „Ei bine, atunci chiar nu avem nicio problemă! Care dintre voi va păşi spre altar?”. Ea a avut o exclamaţie de dezamăgire, dar eu i-am explicat: „În primul rând, spune-mi cum te îmbraci tu la nuntă, fiind mama miresei”. Femeia s-a ridicat şi mi-a vorbit vreo trei minute întregi despre rochia pe care şi-o făcea la comandă: ce culoare avea, ce material, ce textură, ce designer i-o făcea, ce accesorii urma să poarte, cum îi venea… M-am uitat la ea şi i-am zis: „Vezi ce încântată eşti tu de rochia ta? Aşa trebuie să fie şi fiica ta de rochia ei”. Şi apoi am întrebat-o: „Cine ţi-a ales ţie rochia de mireasă?”. Dacă ea mi-ar fi spus „Eu am ales-o”, atunci i-aş fi răspuns „Foarte bine. Acum e şi rândul fiicei tale să facă acelaşi lucru”. Iar dacă mi-ar fi spus că i-a ales-o mama ei, i-aş fi răspuns „Ei bine, atunci cunoşti sentimentul… Aşa că acum e momentul să o laşi pe fiica ta să îşi aleagă singură rochia”. Aşa că am câte un răspuns pentru fiecare situaţie. În principiu, nu am probleme cu miresele.

– Unul dintre filmele mele preferate a fost „27 Dresses” (27 rochii). Printre altele, este şi un film despre nunţile care sunt organizate cu o anumită temă. Care e nunta ta preferată, dintre toate nunţile cu temă la care ai fost până acum?

Eu lucrez mult cu organizaţia „Brides Against Breast Cancer” (Miresele Luptă împotriva Cancerului de Sân). Una dintre mirese – despre care am şi scris în cartea mea – s-a luptat cu cancerul de sân. A fost o luptă lungă, iar logodnicul ei i-a fost alături tot timpul şi ea a supravieţuit. E o poveste impresionantă – curajul şi dragostea ei de viaţă, atitudinea ei pozitivă pe tot parcursul acestui proces dificil… A făcut chimioterapie şi i-a căzut tot părul, dar invitaţii au fost atât de impresionaţi, încât în ziua nunţii ei, toţi cavalerii de onoare s-au ras în cap şi toate domnişoarele de onoare au purtat perucă. Asta arată ce înseamnă o nuntă în care cu adevărat un cuplu îşi spune propria poveste, iar toţi cei din jur sunt alături de miri şi îi susţin. O nuntă înseamnă mai mult, nu doar o simplă rochie. înseamnă o imagine reprezentativă a cuplului respectiv. Cred că aceşti doi miri sunt preferaţii mei, din câte nunţi îmi pot aminti în acest moment…

– Ce poate o mireasă să facă după nuntă, cu rochia ei? La noi, în România, se spune că aduce noroc să îi dai unei alte mirese rochia ta. Ce ar trebui să facă mireasa cu rochia ei, după nuntă?

Cred că ar trebui să facă orice vrea ea. În America, de obicei miresele îşi duc rochiile la curăţat, apoi le păstrează într-o cutie… Eu n-aş susţine neapărat această opţiune, fiindcă o rochie de mireasă este un articol vestimentar unic, de mare valoare sentimentală. Poate că din când în când vrei să te uiţi la ea, să o atingi, să o arăţi şi altora… Dar nu poţi face asta, dacă o pui undeva, într-o cutie. Eu aş trimite rochia la curăţat şi apoi aş pune-o probabil într-o cutie de protecţie, dar aş lăsa-o sub pat sau în fundul dulapului… La un moment dat, poţi să tai o bucată din dantela sau din materialul rochiei, ca să înfăşori cu ea buchetul de mireasă al fiicei tale sau al altei persoane iubite. E o modă aici, în America, nu ştiu dacă aţi auzit de ea… Se numeşte „Trash the dress” (Distruge-ţi rochia). Aţi auzit de asta?

– Nu, n-am auzit de aşa ceva. Ce înseamnă?
E ca şi când ţi-ai arunca rochia la gunoi, dar de fapt nu faci asta. După nuntă, cam la o lună sau chiar mai mult după aceea, după ce trece şi luna de miere, mireasa se îmbracă din nou în rochia de la nuntă, îşi face din nou coafura şi machiajul de atunci. Apoi se duce la o şedinţă foto, dar cumva diferită. Dacă nunta a avut loc pe malul mării, se duce şi se fotografiază alergând pe nisip, intrând în valuri… Sau e pe o pajişte şi se rostogoleşte pe iarbă şi tot aşa… E o manieră nostimă de a-şi face fotografii, iar rochia se distruge, dar numai ca să arate cât de bine se simte mireasa făcând aceste lucruri. E o tendinţă nouă, o chestie foarte la modă aici, la noi. După părerea mea, rochia de mireasă e a ta, deci tu ştii cel mai bine ce poţi face cu ea. Dacă vrei, o dai altei mirese sau o păstrezi în dulap sau o distrugi… Nu contează, e rochia ta, deci tu trebuie să decizi ce se întâmplă cu ea. Faci ce vrei cu ea, fiindcă e a ta.

– Există o limită de timp pentru miresele care vin la voi? Câte rochii pot să probeze în cadrul unei asemenea întâlniri? Şi de câte ori se pot întoarce la salonul vostru?
O întâlnire durează o oră şi jumătate. Mireasa se poate întoarce ori de câte ori doreşte, nu există limite. Dar eu le previn pe mirese să nu probeze prea multe rochii, fiindcă atunci intervine confuzia. Eşti copleşită, ai văzut prea multe şi în final nu mai poţi lua o decizie clară, fiindcă eşti împărţită în prea multe direcţii. Îţi place fusta unei rochii şi corsajul alteia, mărgeluţele aplicate pe o a treia… şi deci nu te mai poţi decide. Ajungi să creezi în mintea ta o rochie care, de fapt, nici nu există. În general, am remarcat că de cele mai multe ori – cel puţin în America – mireasa cumpără una dintre primele trei rochii pe care le probează. Fiindcă, în general, miresele ştiu ce caută şi – cel puţin în salonul nostru – avem consultanţi pricepuţi, care ştiu exsact ce fel de rochii să le prezinte pentru probă. Am reuşit să răspund la întrebare?

– Cât durează până când obţii o rochie perfectă, cu toate modificările necesare?
În general, în America, e bine să îţi comanzi rochia în avans – cu vreo 8-12 luni înainte de nuntă, fiindcă atunci rochia soseşte la salonul nostru cam cu două luni înainte de marele eveniment. Urmează apoi modificările. În medie, o mireasă vine cam de trei ori la salon pentru toate modificările necesare. Multe mirese nu îşi dau seama că aceste modificări sunt unul dintre cele mai importante elemente ale unei rochii de nuntă, fiindcă dacă rochia nu ţi se potriveşte perfect, poţi să arăţi oribil. Atârnă pe tine, se încreţeşte, calci pe tiv şi te împiedici… Deci modificările sunt extrem de importante şi, în general, ai nevoie cam de trei probe ca să fie totul perfect.

– Valorile tradiţionale sunt pe moarte în ziua de azi, iar căsătoria nu mai e foarte la modă. Dar cred că, din punctul vostru de vedere, nunta rămâne încă o tradiţie foarte solidă. Femeile chiar îşi doresc să se mărite. Tu crezi că e adevărat? Crezi că valorile tradiţionale chiar sunt pe moarte? Ce părere ai?

Poate că multe dintre valorile tradiţionale se schimbă, dar tradiţia căsătoriei nu este una dintre ele. Oamenii încă îşi doresc să trăiască în doi, să găsească persoana de care se vor îndrăgosti şi să celebreze printr-o ceremonie specială momentul când îşi unesc destinele. Deci fie că avem două fete, doi băieţi sau un băiat şi o fată care se căsătoresc, fie că e o căsătorie între oameni de credinţe diferite, fie că are loc pe plajă sau într-o biserică, nunta încă rămâne un moment foarte important, plin de forţă. Nu cred deci că nunţile vor dispărea – cel puţin, nu cred că o să trăiesc cât să apuc să văd aşa ceva. Şi să ştiţi că eu intenţionez să trăiesc mult şi bine! Dar cred că tradiţiile se modifică… Pe vremuri se făceau anumite lucruri la nunţi. Era primul dans al mirilor, se tăia tortul – toate aveau câte un moment clar stabilit în cadrul nunţii. Tatăl miresei o conducea până la altar… Dar acum e posibil ca mireasa să aibă un tată şi un tată vitreg, iar tatăl ei să se fi căsătorit şi el, deci mireasa să aibă o mamă şi o mamă vitregă… Şi e posibil ca toţi cei patru să conducă mireasa până la altar. Da, lucrurile se schimbă, dar nu cred că nunţile o să dispară prea curând din viaţa noastră.
Mioara Tronaru

Rochia perfectă se difuzează sâmbătă la TLC.