Ralf Schumacher nu crede ca va putea lua startul în MP al Franței

Apropo.ro / 23.06.2004, 12:09
Ralf Schumacher nu crede ca va putea lua startul în MP al Franței
Pilotul german Ralf Schumacher (Williams-BMW), victima unui violent accident produs, duminica, în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al SUA, nu crede ca va putea lua startul în Grand Prix-ul Franței, care se va desfașura pe 4 iulie, pe circuitul de la Magny-Cours, informeaza

Pilotul german Ralf Schumacher (Williams-BMW), victima unui violent accident produs, duminica, în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al SUA, nu crede ca va putea lua startul în Grand Prix-ul Franței, care se va desfașura pe 4 iulie, pe circuitul de la Magny-Cours, informeaza AFP.

„Pentru moment, nu cred ca voi putea concura în Franța. Cel mai important lucru este sa ma odihnesc”, a precizat Ralf Schumacher într-un interviu acordat postului german de televiziune RTL.

În urma examenelor medicale, nu s-a constatat nici o accidentare grava, pilotul german fiind externat în cursul zilei de luni.

„Este prea devreme pentru a decide daca Ralf va lua startul în cursa de la Magny-Cours”, a apreciat, la rîndul sau, purtatorul de cuvînt al echipei BMW, Jorg Kottmeier.

Ralf Schumacher a declarat, pentru site-ul sau oficial, ca spera sa revina cît mai curînd posibil la volanul monopostului sau. „Dar, luînd în calcul accidentul pe care l-am avut în 2003, știu ca nu trebuie sa tratez cu superficialitate astfel de probleme. Prioritatea mea este sa revin la forma maxima”, a mai spus fratele pilotului echipei Ferrari, Michael Schumacher.

Pilotul echipei Williams-BMW s-a accidentat dupa ce a ieșit de pe pista în timpul antrenamentelor din cadrul ediției de anul trecut a Marelui Premiu al Italiei, dar a facut totul pentru a putea lua startul în aceasta cursa. Totuși, el a fost nevoit sa declare forfait cu puțin înainte de startul competiției.

„Ma simt ca și cum aș fi luptat doua reprize cu Mohammed Ali. Dar, nu vreau sa existe nici o neînțelegere. Nu ma aflu în stare de șoc, nu am probleme neurologice, am suferit doar o comoție cerebrala ușoara”, a explicat Ralf Schumacher.

Ralf Schumacher s-a izbit cu 300 de kilometri la ora într-un zid de siguranța la ultima curba a turului 11, dupa care monopostul sau a fost proiectat înapoi pe pista. Pilotului german i s-a acordat primul ajutor timp de zece minute în monopostul avariat, de unde nu a reușit sa iasa, dupa care a fost transportat la centrul medical al circuitului, iar apoi la un spital din Indianapolis.

Accidentul lui Ralf Schumacher a fost provocat de resturile de monoposturi ramase pe pista dupa coliziunile produse la începutul cursei.

Mediafax