Rafter isi amana revenirea

Apropo.ro / 08.03.2002, 09:55
Rafter isi amana revenirea
Tenismanul australian Patrick Rafter, care și-a întrerupt activitatea sportiva dupa ce a participat la finala ediției din anul 2001 a Cupei Davis, a declarat, miercuri, ca ar vrea sa-și amîne revenirea în competiții "Se împlinesc trei luni de cînd am pus racheta în cui

Tenismanul australian Patrick Rafter, care și-a întrerupt activitatea sportiva dupa ce a participat la finala ediției din anul 2001 a Cupei Davis, a declarat, miercuri, ca ar vrea sa-și amîne revenirea în competiții

„Se împlinesc trei luni de cînd am pus racheta în cui și trebuie sa recunosc ca m-am simțit chiar bine în aceasta perioada. Exista pentru oricine momente cînd simte ca a atins un anumit prag de saturație și, din punct de veder psihic, nu poate merge mai departe. Nu am simțit lipsa efortului și a presiunii psihice. Uneori, cînd încerc sa ma antrenez, am impresia ca dau pinteni unui cal mort”, a spus Rafter.

Jucatorul australian a facut aceste afirmații cu ocazia unei festivitați prilejuite de debutul campionatului australian de rugby în XIII.

Viitoarea soție a lui Rafter, fotomodelul Lara Feltham, este însarcinata, nașterea fiind prevazuta pentru sfîrșitul lunii iunie. Acest fapt face și mai puțin probabila revenirea tenismanului australian în competiții cu ocazia turneului de la Wimbledon, programat în aceeași perioada.

Patrick Rafter a afirmat ca a fost o greșeala sa evolueze în finala Cupei Davis, în partida de dublu, deoarece era accidentat la un braț. „Dar a fost o decizie pe care am luat-o de comun acord cu antrenorul și cu capitanul nejucator ai echipei Australiei, care au pariat pe brațul meu”, a menționat Rafter.

Selecționata australiana a fost învinsa, cu scorul de 2-3, de echipa Franței, în finala Cupei Davis, disputata, în luna decembrie, la Melbourne. Rafter a cîștigat, în cadrul acestei finale, partida de simplu cu Sebastien Grosjean, dar nu a reușit sa se impuna, în meciul de dublu, alaturi de Lleyton Hewitt, în fața perechii Cedric Pioline – Fabrice Santoro.

Sursa: www.mediafax.ro